latinica  ћирилица
16/07/2024 |  15:34 ⇒ 15:35 | Autor: SRNA

Stanivuković: Podrška MUP-u nakon hapšenja inspektora Gradske uprave

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković podržao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nakon hapšenja inspektora gradskog Odsjeka za inspekcijske poslove osumnjičenog da je uzeo mito, naglasivši da policija treba da radi svoj posao i istraži sve sumnje.
Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Draško StanivukovićFoto: RTRS

- Ako je urađeno to što je rekao MUP, onda je to nedopustivo. Pozivam MUP da radi svoj posao, ni po babu ni po stričevima. Neka MUP istraži sve sumnje i radi svoj posao onako kako treba - rekao je Stanivuković novinarima.

On je dodao da ne zna ko je osumnjičen, ali da zna da je jedan od inspektora koji je zaposlen u Gradskoj upravi, naglasivši da nikoga neće štititi.

Prema njegovim riječima, pojave kao što je uzimanje mita treba da iščeznu.

Inspektor Odsjeka za inspekcijske poslove grada Banjaluka čiji su inicijali D.B, koji je osumnjičen za primanje mita, predat je danas Republičkom javnom tužilaštvu.

Inspektor je uhapšen juče u okviru akcije "Koverta" zbog sumnje da je tokom decembra primio mito, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policajci su, pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, pronašli i izuzeli predmete i obavještenja koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnim postupku.