latinica  ћирилица
16/07/2024 |  15:59 ⇒ 18:25 | Autor: SRNA

Suljagić poručio Delegaciji EU da će "pakleno platiti" jer je odala počast ubijenim Srbima u Bratuncu

Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić poručio je Delegaciji EU u BiH da će "pakleno platiti" za to što su njihovi predstavnici danas na groblju u Bratuncu odali počast ubijenim srpskim civilima.
Emir Suljagić -
Emir Suljagić

Suljagić je na mreži Iks napisao da je "šokiran, potpuno šokiran" time što je Delegacija EU iskazala poštovanje, kako on tvrdi, srpskim vojnicima.

- Kakva sramota. Pakleno ćete platiti za ovo, imate moju riječ - naveo je, između ostalog, Suljagić.

Iz Delegacije EU su naveli da su njihov otpravnik poslova Adebajo Babđide i diplomate iz država članica EU u BiH otputovali danas u Bratunac i sastali se sa načelnikom opštine Lazarom Prodanovićem kako bi se upoznali sa situacijom u opštini, uključujući aktivnosti izgradnje povjerenja među zajednicama.

Takođe, kako istuču iz Delegacije EU u BiH, odali su počast nevinim civilima ubijenim na tom području u periodu od 1992-95.

- Empatija i poštovanje prema svim nevinim civilnim žrtvama, kao i prihvatanje istorijskih i sudski utvrđenih činjenica su od ključne važnosti za stvaranje ambijenta pogodnog za pomirenje - naveli su iz Delegacije u objavi na Iksu.

Suljagić je nakon prvobitne objave nastavio da na istoj društvenoj mreži proziva Delegaciju EU u BiH.