latinica  ћирилица
16/07/2024 |  16:45 | Autor: SRNA

Kojić: Suljagićev bezobrazluk i bahatost pokazuju da mrzi sve srpsko

Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić pokazuje bahatost jer vrijeđa i prijeti svima koji se poklone srpskim žrtvama, pokazujući da mrzi sve što je srpsko, izjavio je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.
Branimir Kojić - Foto: RTRS
Branimir KojićFoto: RTRS

- Da li on misli da niko ne smije da se pokloni žrtvama poput braće Dimitrijević, Vladimiru Gajiću, sestrama Matić i mnogoj drugoj djeci, a ukupno ih je 72 - upitao je Kojić.

Suljagića je pitao i zašto niko ne bi trebalo da se pokloni pred krstom za pokoj duše njegovog oca, a trebalo bi pred nišanom Emirovog oca?

- Tvoj je bio civil? E moj je bio vojnik i branio je svoju majku i oca, a gdje je tvoj poginuo? Zašto misliš da su kosti tvog oca vrednije od kosti mog oca? - pita Kojić.

Kojić je u izjavi Srni ocijenio da takvim nastupom Suljagić samo pokazuje nervozu, bahatost i bezobrazluk.

- Nakon što je zabranio ulazak u kompleks švedskoj ambasadorki sada ide i korak dalje i prijeti kako će neko zažaliti što je posjetio groblje ubijenim Srbima - rekao je Kojić.

Kojić je naglasio da porodice koje predstavlja javno pitaju Suljagića, šta je on umislio ko je!?

Prema njegovim riječima, dosta je više Suljagićevog bezobrazluka, ali i onih koji mu dozvoljavaju da na ovaj način priča.

- Smeta ti zastava Boračke organizacije, ali ti ne smetaju sve one zastave koje su se vijorile Potočarima 11. jula, niti sve one uniforme... Nisu ni u Potočarima ukopani sve civili, prvo ne tvoj otac, a o drugima ćemo uskoro - poručio je Kojić.

On je napomenuo da porodice srpskih žrtava imaju zamjerku zašto ti isti ambasadori koji su danas bili u Bratuncu nisu došli 6. jula i tako pokazali da istinski poštuju sve žrtve.

- Zašto bježe od susreta sa nama, a nije im problem da odu u Potočare? Možda i mi treba da prijetimo i pričamo kao Suljagić da bi nas čuli? - istakao je Kojić.

On je rekao da su mogli i danas sjesti sa porodicama zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila da im objasne gdje i kako su ubijeni svi oni ljudi čije su fotografije vidjeli kraj puta kada su išli u Potočare.

Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić poručio je Delegaciji EU u BiH da će "pakleno platiti" za to što su njihovi predstavnici danas na groblju u Bratuncu odali počast ubijenim srpskim civilima.

Suljagić je na mreži Iks napisao da je "šokiran, potpuno šokiran" time što je Delegacija EU iskazala poštovanje, kako on tvrdi, srpskim vojnicima.