latinica  ћирилица
16/07/2024 |  16:55 ⇒ 18:24 | Autor: RTRS

Zbog redukcije vode SPS traži hitnu sjednicu banjalučke Skupštine

Nedopustivo je da se u 21. vijeku suočavamo sa problemima osnovnog vodosnabdijevanja u Banjaluci i stoga zahtijevamo da se hitno zakaže posebna sjednica Skupštine grada Banjaluka kako bi se u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine, temeljno raspravilo o ovom pitanju koje pogađa sve nas, izjavio je odbornik SPS-a u gradskoj Skupštini Dragan Strika.
Dragan Strika - Foto: Ustupljena fotografija
Dragan StrikaFoto: Ustupljena fotografija

Strika je naglasio da se "Gradski odbor SPS-a čvrsto protivi brzopletom zaduživanju naših građana i novim kreditima".

- Ovo je dokaz da ne postoji strategija već samo jeftini populizam, nemam vremena za komplikovane procedure kreditnog zaduženja za koje će biti sumnjivo trošenje sredstava jer će tako dragocjeno vrijeme proteći, a naši sugrađani će i dalje biti bez vode. Ovakvo rješenje samo je potvrda apsolutne nesposobnosti neodgovornog i neozbiljnog gradonačelnika Draška Stanivukovića jer se krediti u svim ozbiljnim sistemima dižu radi dugoročnog održavanja i unapređenja za koje je vrijeme odavno prošlo, a ne usred ljeta i najveće žege u zadnjih pola vijeka - poručuje Strika.

Strika je dodao da itekako postoje sredstva za projekte i Tik Tok i Instagram slikanja, poput pravljenja vještačkog jezera u vrijednosti od tri miliona maraka. Prema njegovim riječima, isti taj novac mogao bi se iskoristiti za rješavanje problema vodosnabdijevanja u potkozarskim selima.

- Očigledno je da prioriteti nisu pravilno postavljeni, i to na štetu građana, nije narod dinar za jeftina potkusurivanja, da Draškov konj zahtijeva novac, sigurno ne bi čekao na kredit - jasan je Strika.

Iz GrO Socijalističke partije Srpske Banjaluka poručuju da je neophodno da se utvrdi ko je odgovoran za propast banjalučkog Vodovoda.

Dodaju da imaju informacije da su napravljeni višemilionski dugovi, i poručuju da neko mora odgovarati za loše rukovođenje i rad.

- Naša partija se zalaže za transparentno i odgovorno upravljanje javnim resursima i insistira na pouzdanom vodosnabdijevanju svih građana Banjaluke. Zahtijevamo konkretne mjere i rješenja, a ne izgovore i obećanja. Potrebna nam je posebna sjednica gradske Skupštine - rekao je odbornik SPS-a.

Iz ove partije su pozvali gradonačelnika da se konačno suoči sa stvarnim problemima svojih sugrađana i da preduzme hitne korake kako bi se situacija rješila.

- Banjaluka traži vrijedne ruke ozbiljnih ljudi, a ne rijaliti politiku u potrazi za lajkovima - zaključio je Strika.