latinica  ћирилица
16/07/2024 |  17:48 ⇒ 18:25 | Autor: SRNA

Vulić: Određene ambasade spremne na sve da bi sklonile predsjednika Srpske sa političke scene

Šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je da su određene ambasade u BiH spremne na sve da bi sklonile predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa političke scene.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Ovdje se vodi jedna ozbiljna kampanja protiv predsjednika Republike Srpske samo iz razloga što zastupa interese srpskog naroda i što ne želi da bude rob Zapada. Mi ćemo i dalje da ostanemo uz njega u svim danima koji slijede", rekla je Vulićeva novinarima.

Vulićeva je ponovila da je sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske montiran proces koji nema veze sa pravom i pravdom, već mu je cilj politički odstrel predsjednika Srpske, koji neće da se povinuje stranim silama, niti želi da bude poslušnik Zapada.

- On je čovek koji je biran od srpskog naroda i zastupa interese srpskog naroda, kao i svih naroda koji žive u Republiki Srpskoj - istakla je Vulićeva i dodala da se radi o orkestriranom procesu.

Vulićeva je dodala i da se proces protiv Dodika vodi po istom scenariju kao i protiv bivšeg američkog predsjednika Donalna Trampa.