latinica  ћирилица
16/07/2024 |  17:48 ⇒ 17:49 | Autor: SRNA

Vulić: Budžet podržan jer je kvalitetan i dobar

Šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da su poslanici ove stranke podržali budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza jer je prijedlog ovog dokumenta kvalitetan i dobar, te je zadovoljio potrebe svih korisnika.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Vulićeva je poslije hitne sjednice Predstavničkog doma istakla da ne postoji razlog da se sumnja u sve ono što je u ovom dokumentu predloženo i napisano.

Govoreći o kritikama opozicije na račun budžeta i izdvajanja sredstava za kupovinu zgrade Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/, Vulićeva je rekla da je posao opozicije da kritikuje.

- Međutim, nije mi jasno to njihovo licemjerstvo kada stalno govore da žele dobre institucije BiH, da su uslovne za rad, a imate razna odjeljenja UIO gdje gmižu zmije i ima raznih štakora - rekla je Vulićeva novinarima u Sarajevu.

Prema njenim riječima, onda kada neko odluči da ovo pitanje riješi, govori se o raznim štimanjima i sličnim pričama.

- To je jedan od kapitalnih projekata koji je godinama unazad planiran. A cijene tada i sada su značajno drugačije, neću se ja baviti ekonomijom i strukom, zato imamo ministra i njegov tim da to procjenjuju - navela je Vulićeva.

Odgovarajući na pitanje o tome da se ne da saglasnost za dolazak helikoptera iz Srbije za gašenje požara u Hercegovini, Vulićeva je rekla da su procedure jasne, ali da joj nije jasno kako nečija sujeta, bezobrazluk ili ostrašćenost može biti iznad interesa ljudi.

On je naglasila da je to svjesno i namjerno ugrožavanje ljudskih života i da to ne može da shavti kao čovjek.

- Bilo da je zdravlje u pitanju, bilo da su životi u pitanju, bilo da je životna sredina u pitanju, to mi nikako neće biti jasno. To je bruka i sramota, to najbolje govori u kakvoj mi zemlji živimo. Tamo nekakav bošnjački ministar ne da saglasnost, neka gori sva srpska zemlja, ne razmišljajući da će možda goriti i bošnjačka. To je strašno - rekla je Vulićeva.