latinica  ћирилица
16/07/2024 |  18:08 ⇒ 18:29 | Autor: RTRS

SNSD Banjaluka: Nećemo podržati nova zaduživanja, imamo bolja rješenja

Odbornici SNSD-a u Skupštini grada Banjaluke nikada neće podržati nova zaduživanja ionako prezaduženog grada, ukoliko postoje bolja rješenja kao što je odustajanje od bespotrebnih projekata i usmjeravanje novca na rješavanje problema vodosnabdijevanja, saopšteno je iz Gradskog odbora stranke.
SNSD Banjaluka - Foto: Twitter
SNSD BanjalukaFoto: Twitter

Iz banjalučkog odbora SNSD-a su naveli da se pitanje izgradnje novog vodovodnog sistema može riješiti postojećim sredstvima, iako gradonačelnik Draško Stanivuković tvrdi da to može finansirati isključivo iz novog kredita od 10 miliona KM.

Kako su naglasili, novi vodovodni sistem u Banjaluci trebalo bi da bude prioritet, zbog čega predlažu da se na vrijeme odustane od potpuno bespotrebnih projekata i da se taj novac preusmjeri na rješavanje problema sa vodosnabdijevanjem.

- "Јezero" kod "Delte" građane će koštati ukupno pet miliona KM, što je polovina iznosa kojim bi se riješila nestašica vode sa kojom se većina građana suočava - ističu iz banjalučkog SNSD-a.

Ukoliko se tom iznosu doda 800.000 KM planiranih za uređenje zborišta na Manjači, 130.000 KM za izgradnju spomenika Kulinu banu, 4,5 miliona KM koje aktuelna gradska vlast planira da utroši na izgradnju kružnih tokova bez građevinske dozvole, u SNSD-u kažu da bi imali i više od 10 miliona KM.

Iz gradskog SNSD-a navode da će njihovi odbornici sigurno podržati navedenu realokaciju sredstava ili usvojiti rebalans budžeta po hitnom postupku, te predviđeno povećanje od 11 miliona KM preusmjeriti na "Vodovod".

- Zahtijevamo i da se pitanje izjednačavanja subvencija privatnim i javnim vrtićima riješi u što kraćem roku. Predlažemo da se i to uvrsti u rebalans budžeta za ovu godinu - saopštili su iz banjalučkog SNSD-a.