latinica  ћирилица
16/07/2024 |  18:15 | Autor: SRNA

Amidžić: Prikupljaju se informacije kada je u pitanju dug "Vijaduktu"

Ministar finansija i trezora u Savjetu minstara Srđan Amidžić izjavio je da se prikupljaju informacije u vezi sa odštetom kada je u pitanju slovenačko preduzeće "Vijadukt", te da će se na bazi toga definisati dinamika o priznanju duga i načinu izmirenja.
Srđan Amidžić - Foto: RTRS
Srđan AmidžićFoto: RTRS

- Kada je u pitanju "Vijadukt" trenutno Pravobranilaštvo prikuplja informacije, a na bazi toga definiše se dinamika o priznavanju duga i načinu kako će doći do izmirenja samog duga. Tu postoji sporazum između institucija BiH i Vlade Republike Srpske i po dobijanju te informacije se mogu preduzimati određeni konkretni koraci - rekao je Amidžić novinarima u Sarajevu.

Prema odluci Arbitražnog vijeća u Londonu, Republika Srpska je dužna da isplati 90 miliona KM odštete slovenačkom preduzeću "Vijadukt" zbog jednostranog raskida ugovora o ugovor o koncesiji za izgradnju hidrocentrala na Vrbasu.

Vlada Republike Srpske na sjednici 25. maja zadužila je sve nadležne institucije i advokatski tim da iskoriste sve raspoložive pravne mehanizme s ciljem davanja adekvatnog odgovora na presudu u arbitražnom sporu u predmetu "Vijadukt" i zaštite interesa Republike Srpske.