latinica  ћирилица
16/07/2024 |  18:36 ⇒ 18:36 | Autor: SRNA

Kojić: Pokušaj smjene Nešića klasičan oblik lustracije

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić izjavio je da je inicijativa za smjenu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića klasičan oblik lustracije u institucijama na nivou BiH, koja podrazumijeva da ono što Bošnjaci misle i žele da predstave kao istinu niko ne smije da demantuje.
Milorad Kojić - Foto: RTRS
Milorad KojićFoto: RTRS

Govoreći o ovoj tački dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma, Kojić je istakao da se zabranjuje sloboda izražavanja, koja se u ovom slučaju odnosila na ono što je konstatovala nezavisna međunarodna komisija koja se bavila istraživanjem stradanja svih naroda u Srebreničkoj regiji.

- Ovo je definitivno pokušaj da bilo koji Srbin, ministar, poslanik, ne smije da izjavi ono što se ne sviđa bošnjacima i njihovom narativu koji pokušavaju da, kroz indoktrinaciju mladih ljudi i nekih budućih generacija, nametnu neistinu kao tačnost - naveo je Kojić, te dodao da su činjenice da su u Srebreničkoj regiji stradali svi vrlo jasne.

Govoreći o nedostatku podrške predstavnika opozicije iz Republike Srpske kada je riječ o ovom pitanju, Kojić je rekao da se boji da pojedine opozicione partije i njihovi predstavnici ne razmišljaju svojom glavom, već da im mišljenje nameće neko sa strane.

- Nadam se da će postojati barem malo dostojanstva, patriotizma i onoga što se tiče činjenica i dokaza kada je u pitanju konkretni slučaj i da kolege ne dozvole da budu podanici sarajevske čaršije i nekih stranih ambasada - izjavio je Kojić novinarima u Sarajevu.

On je naveo da je u ovom slučaju riječ o ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Nenadu Nešiću, ali da nije riječ samo o njemu, već stigmatizaciji kompletnog srpskog naroda i srpske djece koja tek treba da budu rođena.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić danas nije smijenjen u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici SDA inicirali su smjenu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića zbog toga što je gostujući u jednoj televizijskoj emisiji uvrijedio žrtve navodnog genocida u Srebrenici.