latinica  ћирилица
16/07/2024 |  20:39 | Autor: SRNA

Nešić: Suljagić da shvati da su Bošnjaci počinili zločine nad Srbima u okolini Srebrenice

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić poručio je direktoru Memorijalnog centra u Potočarima Emiru Suljagiću da mora da shvati da je u srpskim selima u okolini Srebrenice počinjen zločin nad srpskim stanovništvom, za koji su odgovorni tadašnji muslimani, a današnji Bošnjaci.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Reagujući na Suljagićevu poruku Delegaciji EU u BiH da će "pakleno platiti" za to što su njihovi predstavnici danas na groblju u Bratuncu odali počast ubijenim srpskim civilima, Nešić je rekao da je Suljagić spreman na sve i da je današnjim prijetnjama međunarodnim zvaničnicima očigledno prevršio svaku mjeru.

Nešić je istakao da srpske žrtve, kao i sve ostale, imaju pravo na poštovanje, te je zahvalio predstavnicima Delegacije EU u BiH koji su danas položili vijence na spomen-obilježje srpskim žrtvama.

- Na žalost za taj zločin nisu odgovarali oni koji su trebali, ali pravda je spora, pa će sigurno stići te zločnice u koje se oni danas kunu - naglasio je Nešić.

Nešić je Suljagići poručio da Srbi, za razliku od njega, poštuju sve žrtve, bez obzira na boju, vjeru i naciju.

Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić poručio je Delegaciji EU u BiH da će "pakleno platiti" za to što su njihovi predstavnici danas na groblju u Bratuncu odali počast ubijenim srpskim civilima.

Suljagić je na mreži Iks napisao da je "šokiran, potpuno šokiran" time što je Delegacija EU iskazala poštovanje, kako on tvrdi, srpskim vojnicima.