latinica  ћирилица
17/07/2024 |  08:38 ⇒ 08:41 | Autor: TANЈUG

Tajland: Šest osoba umrlo u luksuznom hotelu, cijanid pronađen na šoljama (VIDEO)

Trojica muškaraca i tri žene pronađeni su mrtvi u sobi luksuznog hotela u centru Bangkoka, a, kako je otkriveno, policija smatra da je uzrok smrti trovanje cijanidom čiji tragovi su pronađeni na šoljama i čajniku.
Tajland: Otrovano šest osoba (Foto: EPA-EFE/NARONG SANGNAK) -
Tajland: Otrovano šest osoba (Foto: EPA-EFE/NARONG SANGNAK)

Tijela je otkrilo osoblje u sobi na petom spratu hotela Grand Hajat, nakon što se gosti nisu odjavili iz hotela poslije više od 24 sata, rekao je komesar policije Bangkoka.

Skaj njuz piše kako su četiri tijela pronađena u dnevnoj sobi, a dva u spavaćoj.

Kako je ranije saopšteno, policija je saopštila da ništa ne ukazuje na pljačku i da na tijelima nema znakova fizičkog nasilja, ali da su u sobi pronađene šolje sa tragovima bijelog praha, zajedno sa netaknutom hranom koja je ranije naručena, tako da policija sumnja i na trovanje.

General-potpukovnik policije i šef odjeljenja za forenziku Trairong Pivpan, rekao je na konferenciji za novinare da je neko od gostiju počinio ubistva.

- Nakon što je osoblje donijelo šoljice za čaj i dvije boce tople vode, mlijeko i čajnike... neko od pristunih je sipao cijanid - rekao je on.

Prvi rezultati obdukcije očekuju se sutra.

Vlasti trenutno tragaju za sedmom osobom koja je bila jedna od gostiju hotela, a sada je mogući osumnjičeni.

Poznato je da su među žrtvama i dvojica državljana SAD.

Američki Stejt department rekao je da je upoznat sa slučajem i da se slučaj istražuje.

- Kad god američki državljanin umre u stranoj zemlji, lokalne vlasti su odgovorne za utvrđivanje uzroka smrti. Često sarađujemo sa lokalnim vlastima kada je riječ o smrti američkih državljana, tako da će to i sada biti slučaj - rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler.