latinica  ћирилица
17/07/2024 |  08:48 ⇒ 10:48 | Autor: SRNA

Vulić: Kakvu politiku Bosić vodi kada u raspravi o srpskom pitanju ostaje uzdržan

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da poslanik SDS-a u ovom domu Mladen Bosića treba da objasni javnosti Republike Srpske i srpskom naroda, a posebno svojim biračima kakvu politiku vodi kada u raspravi o srpskom pitanju ostaje uzdržan.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Mladen, bolje reći Mustafa, Bosić na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma bio je uzdržan kada se glasalo o smjeni ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića, koju je inicirao Klub poslanika SDA. Ovim potezom Bosić je jasno svima dao do znanja da je stao u isti stroj sa Amorom Mašovićem, koji je lažirao broj stradalih Srba, krio ratne zločine koje su počinili muslimani i koji zna gdje su i zbog čega izmještena tijela nestalih sarajevskih Srba, ali ćuti i to mu nekažnjeno prolazi - istakla je Vulićeva za Srnu.

Ona je upitala da li Bosića ima bar malo obraza ili je po ko zna koji put prodao vjeru za večeru, što mu nikada nije ni bilo strano i takvi kao on su uništili i obrukali narodni pokret kao što je bio SDS koji nikada nije uspio da se oporavi nakon njegovog vođstva.

Vulićeva je naglasila da želi da pojasni Bosićevim glasačima da je inicijativa za smjenu ministra Nešića potekla od poslanika SDA zbog njegovih medijskih istupa i iznošenja istine o lažnom narativu o navodnom genocidu u Srebrenici i srebreničkim žrtvama, te da je na tom srpskom pitanju njihov izbor, to jeste Mladen Bosić, bio uzdržan.

- SDA je izgubila i ovu bitku, čiji je jedini cilj bio smjena srpskog ministra i to samo zato što je otvoreno govorio o falsifikovanju broja bošnjačkih žrtava i spomenicima u Potočarima na kojima su upisana imena živih ljudi. Bitka je izgubljena zahvaljujući srpskom jedinstvu koje je konačno pokazano u Sarajevu, jer je riječ o srpskom pitanju, o Republici Srpskoj, a ne Nenadu Nešiću ili bilo kojem pojedincu. Glas protiv smjene ministra Nešića, bio je glas za Republiku Srpsku - istakla je Vulićeva.

Ona je naglasila da su, osim nje, protiv zahtjeva SDA i smjene Nešića glasali Nebojša Radmanović, Miroslav Vujičić, Obren Petrović, Ljubice Miljanović, Milorad Kojić, Čedomir Stojanović, Milan Petković, Branislav Borenović i Darko Babalj.

- Ovi ljudi su bili svjesni trenutka i potrebe da srpsko jedinstvo dođe do izražaja, samo je Mladen Bosić ponovo pokazao svoje pravo lice i ponašao se kao 'zalutali u magli', odnosno kao kvazipolitičar koji naredbe dobija od stranaca i svojih prijatelja iz SDA zbog kojih je spreman da žrtvuje i SDS i srpski narod i Republiku Srpsku - istakla je Vulićeva.

Ona je konstatovala da je Mladen Bosić, nažalost, bruka i sramota za srpski narod, te da je iznevjerio i svog stranačkog kolegu Darka Babalja, koji je pokazao zrelost i patriotski odnos prema svom narodu i Republici Srpskog, i svoje, ali i ono malo glasača SDS-a što je preostalo.