latinica  ћирилица
17/07/2024 |  10:44 ⇒ 10:45 | Autor: RTRS

GO SPS Banjaluka: Da li je Drinić najstručniji za vode u okruženju Stanivukovića?

Gradski odbor Socijalističke partije Srpske Banjaluka izražava duboku zabrinutost i razočarenje povodom najave Nebojše Drinića, narodnog poslanika u Skupštini Republike Srpske i najbližeg saradnika gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, da će grad predložiti rješenje za ugroženo vodosnabdevanje.
SPS - Foto: RTRS
SPSFoto: RTRS

- Prvo, postavljamo pitanje - ko je Nebojša Drinić da najavljuje rješenja za gradske probleme kada je on republički, a ne gradski funkcioner? Da li je njegovo uplitanje u pitanja lokalne uprave primjer nedostatka kompetentnih i odgovarajućih kadrova u gradskoj administraciji. Drugo, da li je Drinić zaista najstručniji za vode u okruženju Draška Stanivukovića? Njegovo profesionalno iskustvo vezano je za potrošnju vode u autoperionicama, što ga nikako ne kvalifikuje da se bavi složenim pitanjima vodosnabdjevanja cjelog grada. Grad Banjaluka zaslužuje kadrove koji će se ozbiljno baviti ovim problemom - navodi se u saopštenju ove stranke.

Gradski odbor SPS je zadovoljan da kao glas naroda utiče na vlastodršce da se posvete rješenju problema vodosnabdjevanja.

- Međutim, to što najavu rješenja daje Nebojša Drinić govori samo jednu stvar - da je trećina novca već opljačkana. Da li su građani Banjaluke zaslužili da njihovi problemi budu prepušteni ljudima sa sumnjivim kvalifikacijama i još sumnjivijim namjerama? Možda zaista u okruženju gradonačelnika do rješenja dolaze tako što spoje nadimak Drina sa prethodnim radnim iskustvom i kažu "EUROeka, evo rješenja a biće i para - ističu u saopštenju.

Gradski odbor Socijalističke partije Srpske Banjaluka, takođe, navodi se, zahteva od gradskih vlasti da se ozbiljno posvete rješavanju problema vodosnabdevanja i da to rade uz konsultacije sa pravim stručnjacima.

- Građani Banjaluke zaslužuju bolju i sigurniju budućnost i stručnu vlast - ističu u saopštenju Go SPS Banjaluka.