latinica  ћирилица
17/07/2024 |  12:21 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

Vujičić: Suđenje obična farsa i montiran proces (VIDEO)

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić izjavio je za RTRS da je sudski proces koji se vodi pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića obična farsa i montiran proces.
Miroslav Vujičić - Foto: RTRS
Miroslav VujičićFoto: RTRS

- To nam je jasno od samog početka. Isključiva namjera je da se eliminiše Dodik iz političkog života. Nije mi jasno i nadam se da će doći vrijeme kada će Tužilaštvo početi da radi bez miješanja stranaca, koji, bojim se, vrše ogroman pritisak - rekao je on.

Moramo se svi, kaže on, potruditi da napravimo društvo u kome će svi građani biti jednaki, a ne da će pojedine ambasade i ambasadori da vršeći pritisak na Tužilaštvo i sud diskriminisati ljude zbog svog političkog stava ili posla koji ljudi obavljaju, što im je na ustavna obaveza.

 - Takva obaveza je i bila obaveza predsjednika Dodika da potpisuje zakone koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske - rekao je Vujičić.

Podsjećamo, pred Sudom BiH danas će biti nastavljen sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.