latinica  ћирилица
17/07/2024 |  13:33 ⇒ 13:52 | Autor: RTRS

Bosančić o smjeni direktora DEPOT-a: Nastaće velika šteta

Boran Bosančić, predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a u Banjaluci ističe da je smjena dosadašnjeg direktora DEPOT-a Željka Savića, koji je inače kadar ove stranke, nelegalna i da će ukoliko ova odluka ostane na snazi podnijeti krivične prijave.
Boran Bosančić - Foto: RTRS
Boran BosančićFoto: RTRS

- Savić je najuspješniji banjalučki direktor koji iako dolazi iz jedne male stranke uspješniji je od mnogih Stanivukovićevih i SNSD-ovih kadrova. Ukoliko ova odluka ostane na snazi nastaće velika šteta - kazao je Bosančić.

Kako je rekao, Zakon o javnim preduzećima (član. 43) je potpuno jasan, odnosno na ovaj način se ne može razriješiti direktor Depota.

- Nadzorni odbor danas krši Zakon o javnim preduzećimama i naš pravni tim će biti spreman da podnese krivične prijave protiv članova Nadzornog odbora, ali i prema predstavnicima akcionara - kazao je Bosančić.

Bosančić, ističe da će tražiti privremenu mjeru obezbjeđenja, odnosno da se njegova smjena stopira do odluke nadležnog suda.

Kako je rekao, novi direktor je kadar SPS-a, a kako dodaje kadrovi koje SPS postavlja su pod upitnikom, jer nije jasno da li samo žele da zaposle nove radnike.