latinica  ћирилица
17/07/2024 |  13:42 ⇒ 13:53 | Autor: RTRS

Gligorić: Raspad DEMOS-a nije naš problem

SPS je partija koja je na svaku poziciju do sada predlagala stručne i kvalifikovane kadrove koji su svojim znanjem i trudom unaprijedili rad svake institucije koju su vodili, rekao je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske Banjaluka Saša Gligorić odgovarajući na prozivke Borana Bosančića iz DEMOS-a.
Saša Gligorić - Foto: Ustupljena fotografija
Saša GligorićFoto: Ustupljena fotografija

- O dogovorima, dilovima i zakulisnim radnjama DEMOS-a i Stanivukovića tek će biti riječi u narednom periodu. Šteta koju su zajedničkim snagama nanijeli Banjaluci i građanima biće uskoro prezentovana - rekao je Gligorić.

Iz Gradskog odbora SPS-a poručuju da raspad DEMOS-a u Banjaluci nije njihov problem, te da DEMOS sopstvene frustracije treba da rješava unutar svojih struktura, bez uvlačenja SPS-a.

- Grčevito držanje za funkcije, prema kojima se ponašaju kao da im je djedovina, najbolje i najviše govori o njima. Samo ljude opijene vlašću i ličnom koristi policija mora da izbacuje iz fotelje - rekao je Gligorić aludirajući na ponašanje Željka Savića, bivšeg direktora DEP-OT koji je danas opstruisao Ratka Јokića iz SPS-a prilikom dolaska na radno mjesto.

Iz GrO SPS Banjaluka poručuju da su ponosni na svakog svog čovjeka, te na stručne i kvalifikovane kadrove koji su svojim znanjem i trudom unaprijedili rad svake institucije koju su vodili. Iz ove partije saopštili su da su sva zaposlenja u institucijama, kojima su rukovodili kadrovi SPS-a, provedena prema slovu zakona i transparentno.

Ranije je Boran Bosančić, predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a u Banjaluci istakao da je smjena dosadašnjeg direktora DEPOT-a Željka Savića, koji je inače kadar ove stranke, nelegalna i da će ukoliko ova odluka ostane na snazi podnijeti krivične prijave.