latinica  ћирилица
17/07/2024 |  16:11 ⇒ 16:57 | Autor: RTRS

Pucar: Poslije svjedočenja Golićeve ovaj postupak može da se završi (VIDEO)

Advokat Miljkan Pucar izjavio je nakon ročišta u Sudu BiH protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića, da je predsjedavajuća Vijeća naroda Srebrenka Golića vrlo jasno potvrdila ulogu "Službenog glasnika" i da nakon njenog svjedočenja ovaj postupak može da se završi.
Miljkan Pucar - Foto: RTRS
Miljkan PucarFoto: RTRS

- Danas je Golićeva potvrdila ono što odbrana Lukića čitavo vrijeme tvrdi, šta je uloga Službenog glasnika. Svjedok je bila u ranijem periodu direktor Službenog glasnika i veoma jasno je rekla da je to institucija koja objavljuje u skladu sa Zakonom o Službenom glasniku sve dokumente koje treba i mora da objavi - rekao je Pucar na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Pucar je naglasio da Lukić kao nijedan drugi direktor nema pravo da uskrati i spriječi objavu onoga što Narodna skupština Republike Srpske donese i što prođe zakonsku proceduru.

- Ona je danas bila vrlo jasna i za nas je ovaj svjedok učinio da može ovaj postupak da se završi - dodao je Pucar.

- Predsjedavajuća Vijeca naroda Srpske Srebrenka Golić, koja je do 2010. godine obavljala funkciju direktora Službenog glasnika u svjedočenju je istakla da direktor ove ustanove nema mogućnost da odlučuje o tome koji će se akti i kada objaviti u Službenom glasnik, istakao je Pucar.

Golićeva je u Sudu BiH danas kao svjedok odbrane objasnila proceduru usvajanja zakona u Narodnoj skupštini i Vijeću naroda u vezi sa Zakonom o objavljivanju zakona i propisa Republike Srpske i Zakonom o nepriznavanju odluka Ustavnog suda BiH.