latinica  ћирилица
17/07/2024 |  16:25 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Košarac: Suljagić - megafon bošnjačke politike koja prijeti i javno linčuje

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da je direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić megafon bošnjačke politike koja prijeti i javno linčuje sve one koji se ne uklapaju u bošnjačko-muslimanski koncept BiH i lažni narativ da su samo Bošnjaci žrtve.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Dio te radikalne i ekstremističke kampanje su i jučerašnje Suljagićeve prijetnje predstavnicima EU, koji su u Bratuncu odali počast nevinim srpskim žrtvama - ukazao je Košarac.

On je naveo da je to suština bošnjačke političke agende, a Suljagić je samo jedan od njenih eksponenata.

- Da će "pakleno platit" prijeti se svakome ko se na bilo koji način usprotivi bošnjačkom lažnom narativu o žrtvama proteklog rata", naveo je Košarac na društvenoj mreži Instagram.

On je poručio da Suljagić i "suljagići" moraju da shvate da nije istina ono što je u njihovim glavama, niti da kao istinu mogu poturati fikcije i narativ koji ne odgovara činjeničkom stanju.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Da budem potpuno iskren, ni mi nismo zadovoljni dijelom međunardne zajednice, koja se na indolentan i ignorantski način odnosi prema srpskim žrtvama. Dolazak u Bratunac je manevar delegacije iz EU u pokušaju da pokažu da imaju jedinstven pristup svim žrtvama. Bilo bi neuporedivo prikladnije i pristojnije da počast srpskim žrtvama odaju u danima kada obilježavanje sjećanja na stradanja organizuju institucije Srpske sa porodicama žrtava, a ne naknadno - naglasio je Košarac.

Košarac je istakao da Republika Srpska ima univerzalan pristup žrtvama i poštuje bol njihovih porodica.

- Ne mogu ni Suljagić, ni drugi eksponenti radikalne bošnjačke strukture uticati na to da mi ne obilježavamo sjećanje na stradanje srpskog naroda u Podrinju i na bilo kojem drugom mjestu - naveo je Košarac.

Košarac je rekao da Republika Srpske nikada neće zaboraviti i nikada neće ćutati o zločinima pripadnika takozvane Armije RBiH nad srpskim narodom srednjeg Podrinja i Birča.

- Više od 3.000 Srba mučki je ubijeno. Niko nije odgovarao za te monstruozne zločine. A sada bi trebalo da `pakleno plate` oni koji odaju počast srpskim žrtvama?! Da li treba da ćutimo o dječaku Slobodanu Stojanoviću iz Kamenice kod Zvornika, koga je monstruozno ubila pripadnik takozvane Armije RBiH Elfeta Veseli? Da li treba da ćutimo o Petru i Pavlu Golubović, koji su sa roditeljima strijeljani u Konjicu? Uvijek i na svakom mjestu ćemo govoriti o tome - poručio je Košarac.