latinica  ћирилица
17/07/2024 |  17:03 ⇒ 18:13 | Autor: RTRS

Sjednica banjalučke Skupštine završena bez usvojenog dnevnog reda (VIDEO)

Sjednica banjalučke Skupštine završena je bez usvojenog dnevnog reda. Među brojnim tačkama, nalazio se i problem vodosnabdijevanja.
Gradska uprava - Foto: RTRS
Gradska upravaFoto: RTRS

Dok gradonačelnik Banjaluke jedini izlaz vidi u novom višemilionskom kreditnom zaduženju, skupštinska većina zalaže se za rebalans i rješenje u vidu postojećih sredstava.

Naglašavaju da su kategorično protiv novog kreditnog zaduženja za već prezaduženu Banjaluku, dok se postojeća sredstva rasipaju na bespotrebne dekorativne projekte.

- Danas je na dnevnom redu prijedlog ulaganja od 10 miliona maraka, da se to riješi. Tek onda kada se to riješi, to je sistemsko rješenje, sve drugo je prazna priča i ne može biti - rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković da nije protiv realizacije projekata kojim bi se riješili problemi vodosnabdijevanja u gradu, nego da je protiv zaduženja.

- To se moglo riješiti rebalansom budžeta, ali gradonačelnik to nije htio. Osim toga, nismo dobili ni stručnu procjenu šta sve treba uraditi kako bi se problemi riješili - rekao je Ninković.