latinica  ћирилица
17/07/2024 |  17:08 ⇒ 20:12 | Autor: Agencije

Nakon velikih vrućina stiže osvježenje; temperature ispod 30 stepeni (VIDEO)

Nakon velikih vrućina stiže osvježenje. Temperature će pasti ispod 30 stepeni, a narednih dana se mogu očekivati i pljuskovi.
Oblačno - Foto: RTRS
OblačnoFoto: RTRS

Јoš danas će pojedine dijelove Republike Srpske i FBiH zahvatiti kiša.

Od sutra će temperatura blago padati, a prema prvim procjenama meteorologa u subotu je moguća kiša. Kiša se može očekivati i naredne sedmice kada bi temperatura trebalo da bude od 24 do 26 stepeni.

U Republici Srpskoj će i narednih dana biti pretežno sunčano vrijeme i toplo sa mogućim lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok će u subotu, 20. jula, temperatura pasti, ali će i dalje biti veoma toplo u većini krajeva, a dan kasnije je ponegdje moguća slaba kiša, podaci su Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Sutra će i dalje biti vruće i pretežno sunčano vrijeme, ponegdje na sjeveru tokom prvog dijela dana moguća je prolazna kiša.

Popodne će doći do razvoja oblaka od juga i jugozapada, koji će se tokom dana i večeri premještati dalje ka sjeveru i istoku i donijeće prolazne lokalne pljuskove sa grmljavinom, prenosi Srna.

Sutra su ponegdje moguće i lokalne nepogode uz jače pljuskove. U mnogim predjelima očekuje se tropska noć, a minimalna temperatura će ostati iznad 20 stepeni tokom cijele noći.

Minimalna temperatura vazduha biće od 17 do 24, u višim predjelima od 15, a maksimalna temperatura od 32 na jugozapadu do 38 na krajnjem jugu, u višim predjelima od 27 stepni Celzijusovih.

U petak, 19. jula, ujutro i prijepodne će biti pretežno sunačno i vruće u većini krajeva.

U nastavku dana doći će do razvoja oblaka, koji će donijeti lokalne pljuskove sa grmljavinom, uglavnom po brdsko-planinskim predjelima jugozapada i jugoistoka.

Lokalno su moguće nepogode uz jače pljuskove sa grmljavinom, a u mnogim predjelima očekuje se tropska noć.

Minimalna temperatura vazduha biće od 17 do 23, u višim predjelima od 14, a maksimalna temperatura vazduha od 31 na jugozapadu do 37 na jugu, u višim predjelima od 26 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 20. jula, temperatura vazduha će biti u padu, ali i dalje će biti veoma toplo u većini krajeva.

Biće promjenljivo i uglavnom sunčano uz razvoj oblačnosti koja će usloviti prolaznu kišu ili pljuskove sa grmljavinom, prvo na zapadu, a kasnije tokom dana ova oblačnost će se premještati ka istoku i jugu.

Lokalno su moguće i nepogode u vidu jačih pljuskova sa grmljavinom i pojava grada. U mnogim predjelima očekuje se tropska noć.

Minimalna temperatura vazduha biće od 16 do 22, u višim predjelima od 14, a maksimalna temperatura vazduha od 28 na jugozapadu do 35 na krajnjem jugu i sjeveroistoku, u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova.

U nedjelju, 21. jula, u većini krajeva će tokom prvog dijela dana biti pretežno sunačano uz umjerenu oblačnost, na istoku oblačnije uz slabu kišu, samo ponegdje.

U nastavku dana doći će do razvoja oblačnosti na jugozapadu i jugoistoku, te će lokalno biti prolazne kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha biće od 16 do 22, u višim predjelima od 14, a maksimalna temperatura vazduha od 29 na jugozapadu i istoku do 35 na sjeveroistoku, u višim predjelima od 24 stepena Celzijusova.