latinica  ћирилица
17/07/2024 |  19:16 ⇒ 19:16 | Autor: TANЈUG

Vučić: U petak sa Šolcom dug razgovor o svim temama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Londonu da će u petak imati dug bilaterlni sastanak sa Olafom Šolcom u četiri oka i da će razgovarati i o evropskom putu Srbije, o svim političkim odnosima, u vezi sa KiM, stanju u regionu, ali i o razvoju ekonomije, kao i da će potpisati memorandum o razumijevanju u vezi sa mineralnim sirovinama.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ)

- I kroz Agendu rasta i planiranje pridruživanja u jedinstvenom evropskom tržištu. Ali istovremeno ćemo i razgovarati o onome što je tema tog dana - dolazi potpredsjednik Evropske komisije Maraš Ševčović, doći će predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj. Doći će predsednici KFW-a, Italijanske razvojne banke, i ono što je iznenađenje i ljudi, glavni šef Mercedes-Benca, tako da očekujemo razgovore - rekao je Vučić.

On je istakao da će biti potpisan memoranduma o razumijevanju oko mineralnih sirovina.

- Vezanih za jedan opšti, generalni okvir, to je što će potpisati Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa Evropskom unijom, odnosno Marošem Ševčovićem - rekao je Vučić.

Naveo je da je za Srbiju vaćni da sve te institucije zajedno sa predstavnicima Vlade Srbije potpišu zajedničku želju o jednom sveukupnom vrujednosnom lancu koji bi trebalo u Srbiji da se formira.

- Dakle od litijuma, litijumskih baterija, privlačenja dodatnih investitora, do električnih automobila gdje očekujemo njihovu pomoć za proizvodnju da dođe u Srbiju, što bi značilo ogroman skok, kvantni skok Srbije unaprijed. Mnogo više novca, mnogo više bogatstva za naše građane i vjerujem da ćemo to uspjeti sad - rekao je Vučić.