latinica  ћирилица
17/07/2024 |  20:58 ⇒ 23:58 | Autor: RTRS

Penali u Elbasanu: Borac ili Egnatija idu na PAOK (FOTO)

Fudbaleri Borca igraju u Elbasanu revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Egnatije, a ekipa iz Banjaluke ima prednost od jednog pogotka (1:0).
Egnatia - Borac - Foto: RTRS
Egnatia - BoracFoto: RTRS

120 - Gledaćemo penale! Nakon 120 minuta igre Egnatija - Borac 2:1, i uz pobjedu šampiona BiH u Banjaluci (1:0) sve je izjednačeno, pa je nekako i najpravednije da gledamo jedanaesterce. 

107 - Opasno je zaprijetio Kulašin, ali odlazi lopta preko gola.

105 - Kraj prvog produžetka, nije bilo golova. Borac je bio nešto agresivniji. Čeka nas još 15 minuta, ukoliko ukoliko ovako ostane. čekaju nas penali.

95 - Drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je trener Borca Mladen Žižović, koji je morao na tribine.

92 - Kvržić je bio u velikoj prilici, ali neko je izblokirao udarac i samo na kraju korner za Borac.

90+7 - Igraju se produžeci, Egnatija - Borac 2:1, i uz onih iz Banjaluke 1:0, gledaćemo još najmanje 30 minuta fudbala, a možda i penale.

82 - Dukuo pogađa za 2:1. Egnatija ponovo vodi, sve smo bliže produžecima.

68 - Polovina igre u drugom poluvremenu, Borac sve bliže velikom uspjehu. Imali su Banjalučani nekoliko opasnih kontranapada, ali nije bilo prave posljednje lopte da bi se došlo do gola.

46 - Startovalo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u ekipama.

Kraj prvog poluvremena, Borac ima odličan rezultat u Elbasanu, nakon prvih 45 minuta 1:1.

45 - Ponovo gužva pred golom Borca, Egnatija steže obruč oko gola Borca, ali sve smo bliži kraju poluvremena, u kojem nema pobjednika za sada.

40 - Velika prilika za domaćina, šetala je lopta po petercu Borca, ali na sreću nije bilo prave realizacije.

36 - Lukić ponovo u prilici, ali njegov udarac glavom nakon centaršuta Kvržića završava za malo pored desne stative.

30 - Borac je izjednačio! Lukić je bio strijelac! Napadač Borca je dobio dobru loptu, i sa ivice šesnaesterca uz pomoć bloka prevario albanskog golmana za 1:1. To je rezultat koji vodi Borac na PAOK.

23 - Borac se otvorio, DŽemajli požutio kod domaćina.

20 - Već dva igrača požutila u redovoma Borca, Savić i Vranješ.

19 - Pokušaj Hrelje, ali Šeri lako to brani.

16 - Vodi Egnatija! Strijelac je Ibrahimoglu iz prvog pokušaha prema golu Borca, pogodio je udarcem sa 12-13 metara, Šiškovski je bio nemoćan. Prednost Borca je anulirana, igra se ispočetka.

11 - Igra se mirno između dva šesnaesterca, Borcu odgovora ovaj ritam. Albanci potpuno bezopasni za sada.

6 - Na tribinama i nekoliko desetina vatrenih navijača domaćeg tima, koji svoje ljubimce bodre povicima "UČK" i "Adem Јašari".

Navijači Egnatie

2 - Tribine stadiona u Elbasanu poluprazne. Kapacitet stadiona je 12.000 mjesta, ali na tribinama tek četvrtina popunjena.

1 min - Počeo je meč u Albaniji. Srećno Borac!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trener Mladen Žižović u ovom meču dao je priliku za sledećih 11 fudbalera: Šiškovski, Kvržić, Mejers, Karolina, Herera, Grahovac, Vranješ, Hrelja, Vuković, Savić, Lukić. 

 S druge strane sastav Egnatije koji s klupe predvodi Edlir Tetova, na teren je poslao ovaj sastav: Šeri, Dulis, Malota, DŽemajli, Fangaj, Ahmetaj, Aleksi, Lušća, Alijev, Ibrahimoglu, Dukuo. 

Podsjećamo, albanski šampion zbog crvenih kartona koji su zaradili prošle nedjelje u Banjaluci neće moći računati na usluge Ndreke i Zejnulaija.

Borac neće moći da računa na Aleksa Pihlera koji je ostao u Banjaluci zbog povrede.

Revanš susret prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Elbasanu sude arbitri iz Italije. Glavni sudija je Fabio Mareska, pomoćnici su Đorđo Pereti i Davide Moro, a četvrti arbitar Ermano Felisijani. U VAR sobi su Danijele Šifi i Danijele Paterna.

Ukoliko ostvare plasman u drugi krug kvalifikacija najelitinijeg fudbalskog takmičenja, za protivnika će imati grčki PAOK, a u slučaju eliminacije očekuje ih drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencije.