latinica  ћирилица
17/07/2024 |  23:57 | Autor: RTRS

Borac preko penala u Albaniji došao do velikog PAOK-a (FOTO)

Fudbaleri Borca plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u Albaniji nakon penala savladali Egnatiju 4:1. Nakon 120 minuta igre i produžetaka, rezultat je bio 2:1 za domaći tim.
Egnatia - Borac - Foto: RTRS
Egnatia - BoracFoto: RTRS

U prvom meču u Banjaluci bilo je 1:0 pogotkom Damira Hrelje u sudijskoj nadoknadi, što je na kraju bilo dovoljno da Borac izbori duel sa predstavnikom Grčke ekipom PAOK-a.

Tako je šampion BiH izborio još najmanje šest evropskih utakmica, i u najgorem slučaju plej-of kvalifikacija za Ligu konferencije, i bio bi na korak do uspjeha koji je ostvario Zrinjski prošle godine.

FK Borac

Duel u Elbasanu nije dobro krenuo, jer već prvi udarac domaćina završio je u mreži Šiškovskog, a strijelac je bio Ibrahimoglu u 16. minutu.

Brzo je Borac došao do daha, i dolazi do izjednačenja u 30 minutu, a stijelac je bio Lukić! Napadač Borca je dobio dobru loptu, i sa ivice šesnaesterca uz pomoć bloka prevario albanskog golmana za 1:1. To je bio rezultat koji vodi Borac na PAOK.

Mogao je brzo Lukić i do drugog pogotka, ali njegov udarac glavom završio je tik uz stativu. Imao je napadač Borca još jednu veliku priliku u 80. minutu, ali pogodio je samo vanjski dio mreže.

Јovo Lukić

I kako to obično biva, u samom finišu meča Egnatija ponovo dolazi do gola, u 82. minutu strijelac je bio Dukou. Bili su "crveno-plavi" pogubljeni nakon primljenog pogotka, pa je još koja lopta mogla završiti u mreži, ali ipak na kraju ušlo se u produžetak.

U dodatnih 30 minuta igre, Borac je došao do daha, nekoliko puta opasno zaprijetio, Kvržić i Kulašin imali su dobre prilike, ali pogotka nije bilo, pa se pristupilo jedanaestercima u kojima je Šiškovski bio odličan, a izvođači penala veoma sigurni, pa se pristupilo velikom slavlju u crveno-plavom" taboru.

Treba spomenuti da stadion u Elbasanu nije bio popunjen kako su Albanci očekivali, bio je poluprazan, a čulo se i skandalzno skandiranje: "UČK, UČK", "Adem Јašari".