latinica  ћирилица
18/07/2024 |  08:17 | Autor: TANЈUG

Pelosi: Ankete pokazuju da Bajden ne može da pobijedi Trampa

Bivša predsjedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa, demokrata Nensi Pelosi rekla je nedavno predsjedniku DŽozefu Bajdenu da ankete pokazuju da predsjednik ne može pobijediti republikanskog rivala Donalda Trampa.
Nensi Pelosi (foto: arhiva/ EPA-EFE/ANDRE PAIN) -
Nensi Pelosi (foto: arhiva/ EPA-EFE/ANDRE PAIN)

Takođe je ukazala da bi Bajden mogao da uništi šanse demokrata da osvoje Predstavnički dom ukoliko bude nastavio kampanju za drugi mandat, potvrdila su četiri izvora koji su upoznati o ovom razgovoru, prenosi Si-En-En.

Kako navodi jedan izvor, predsjednik SAD se suprotstavio ovakvom stavu, rekavši Pelosijevoj da je vidio ankete koje pokazuju da može da pobijedi, a drugi izvor je opisao Bajdena kao "defanzivnog" u vezi sa anketama

Navodi se da je u jednom trenutku, Pelosijeva zamolila Majka Donilona, dugogodišnjeg Bidenovog savjetnika, da se uključi u razgovor o podacima iz anketa.

Nijedan od izvora nije potvrdio da je Nensi Pelosi u razgovoru rekla Bajdenu da vjeruje da bi predsjednik trebalo da odustane od trke 2024. godine.

- Na predsjedniku je da odluči da li će se kandidovati. Svi ga ohrabrujemo da donese tu odluku jer vrijeme ističe - izjavila je prošle nedjelje Pelosijeva.