latinica  ћирилица
18/07/2024 |  08:34 ⇒ 09:02 | Autor: SRNA

Do 38 stepeni, poslije podne oblačno uz prolazne pljuskove i grmljavinu

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti vruće uz maksimalnu temperaturu do 38 stepeni Celzijusovih, a poslije podne oblačno uz prolazne pljuskove i grmljavinu.
Sunčano i toplo - Foto: RTRS
Sunčano i toploFoto: RTRS

I tokom prvog dijela dana ponegdje će biti moguća prolazna kiša, dok će na jugu biti pretežno sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne očekuje se razvoj oblaka od juga i jugozapada, koji će se tokom dana i večeri premještati dalje ka sjeveru i istoku i donijeti prolazne lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Ponegdje su moguće i lokalne nepogode uz jače pljuskove i pojavu grada.

U mnogim predjelima očekuje se tropska noć.

Duvaće slab do umjeren vjetar, povremeno u zoni padavina pojačan promjenljiv ili sjevernih smjerova.

Dnevna temperatura biće od 32 na jugozapadu do 38 na krajnjem jugu, a u višim predjelima od 28 stepeni Celzijusovih.

U veći krajeva jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Drinić, Kneževo, Mrakovica, Ribnik i Han Pijesak 19, Drvar, Novi Grad, Mrkonjić Grad 20, Čemerno i Kalinovik 21, Banjaluka, Sokolac, Srebrenica, Gacko, Rudo, Foča, Sarajevo i Zenica 22, Srbac i Višegrad 23, Prijedor i Doboj 24, Zvornik, Bijeljina i Bileća 25, Trebinje 27, Neum 29, a Mostar 30 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa na području Šipova pala su 32 litra kiše po metru kvadratnom, u Kneževu 22 litra, u Višegradu 17, a manje od dva litra kiše u Ribniku, Mrkonjić Gradu, Driniću, na Sokocu i u Gacku.