latinica  ћирилица
18/07/2024 |  08:37 | Autor: SRNA

Kojić: Bosić veoma blizu da preuzme od Šarovića titulu najomiljenijeg probosanca

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić izjavio je da je veoma interesantno da su svi probošnjački mediji, nakon sjednice ovog doma od prije dva dana, "skočili" da brane Mladena Bosića, te upitao čemu ima da zahvali poslanik SDS-a Bosić za toliku podršku koju je dobio.
Milorad Kojić - Foto: RTRS
Milorad KojićFoto: RTRS

- Da nije tužno, bilo bi smiješno - probošnjački mediji daju podršku srpskom poslaniku Mladenu Bosiću!? Bosić je danas nadmašio i Mirka Šarovića po hvalospjevima koji mu dolaze iz medija čiji su glavni naslovi uvijek usmjereni protiv Republike Srpske, srpskog naroda i srpskih zvaničnika, odnosno svega što ima prefiks srpski. Bosić je veoma blizu da od Šarovića preuzme titulu najomiljenijeg probosanca - naglasio je Kojić za Srnu, komentarišući pisanja sarajevskih medija i podršku koju su pružili Bosiću.

Nakon posljednje sjednice Predstavničkog doma, na čijem je dnevnom redu bila inicijativa SDA za smjenu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića zbog slobode govora i iznošenja mišljenja, a gdje je Bosić bio uzdržan čime je otvoreno stao na stranu SDA, kaže Kojić, Mladen Bosić će u Republici Srpskoj i među srpskim narodom ostati upamćen kao jedan od najočiglednijih primjera probosanca, izdajnika Srpske i svega što je srpsko.

Osvrnuvši se na kritike upućene šefu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Sanji Vulić, jer je i ona iznijela stav o izdajničkom ponašanju srpskog poslanika koji je bio uzdržan prilikom glasanja o smjeni ministra Nešića, pitanja koje je od značaja za Srbe, Kojić je rekao da je zaista smiješno koliko su probošnjački mediji "skočili" da brane Srbina po rođenju Mladena Bosića, a danas, kako kaže, već ne znamo kako se izjašnjava.

- Isto, kao i ministar Nešić, tako je i koleginica Vulić iznijela stav i mišljenje, a to što se njihovi stavovi drastično razlikuju od stavova Bošnjaka, ne znači da ih ne smiju iznijeti. Zašto bošnjački politički korpus i njihovi mediji misle da samo oni imaju pravo da misle i govore, a mi treba da ćutimo i slijepo vjerujemo u to što oni kažu?! Sve razumijem i sasvim je u redu, ja nemam problem s tim što je za njih Bosić idealan i što je političar po njihovoj mjeri, jer je glasao protiv Republike Srpske i srpskog interesa, ali isto tako i mi imamo pravo da mislimo i svoje mišljenje jasno i javno kažemo - naglasio je Kojić.

On je istakao da je svima u Srpskoj jasan politički put Mladena Bosića, a prije dva dana javnost je, nažalost dijela medija u FBiH, dobila samo još jednu potvrdu šta on radi i za koga, te kako se zove ta njegova politika.

- Pitao bih sve u tom političkom Sarajevu, koji su ovako `dobronamjerni` prema Srbima kao što je Mladen Bosić, kako to nisu `skočili` i ovako zdušno branili Nešića i Vulićevu kada su dobijali prijetnje opasne po život, i već ako nisu Nešića, zašto nisu stali u zaštitu žene, šefa Kluba poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, kada su takvi mirotvorci i zaštitnici prava? - upitao je Kojić.

On je rekao da već unaprijed zna i odgovor koji glasi - ako mislite našom glavom i pričate ono što mi želimo da čujemo vi ste podoban Srbin, u suprotnom sve što kažete biće upotrijebljeno protiv vas.

- Kratko i jasno, to je ono po principu `kako mali Mujica zamišlja BiH`. E, tu ste se malo više zanijeli, drage komšije. Naišli ste na tvrd orah u Republici Srpskoj, a Mladen Bosić je samo kukolj u tom žitu - zaključio je Kojić.