latinica  ћирилица
18/07/2024 |  08:51 ⇒ 08:53 | Autor: RTS

"Šogun" i "Medved" predvode trku za Emije (VIDEO)

Epska istorijska drama "Šogun" i komična serija "Medved" pobrale su najviše nominacija za predstojeću dodjelu nagrada Emi, a odlično se kotira i mini-serija "Maleni irvas" koja je i svojevrsno iznenađenje ove godine.
EMI nagrade (foto: EPA-EFE/MIKE NELSON - ilustracija) -
EMI nagrade (foto: EPA-EFE/MIKE NELSON - ilustracija)

Ef-Iksova istorijska epska drama "Šogun" (Shogun) nominovana je u čak 25 kategorija, uključujući i onu za najbolju dramu.

U toj kategoriji boriće se sa posljednjom sezonom "Krune" (The Crown), Amazonovom adaptacijom video-igre "Folaut2 (Fallout), istorijskom dramom "Pozlaćeno doba" (The Gilded Age), trećom sezonom "Јutarnjeg šoua" (The Morning Show), odličnim rimejkom "Gospodin i gospođa Smit" (Mr and Mrs Smith), špijunskom dramom "Spori konji" (Slow Horses) i Netfliksovim "Problemom tri tijela" (3 body problem).

Produkcijska kuća Ef-Iks takođe predvodi i na polju komedija sa serijom "Medved" (The Bear), koja je postavila novi rekord sa 23 nominacije iste godine, uključujući i onu za najbolju komediju.

Tu su još i sitkom "Osnovna škola Ebot" (Abbott Elementary), posljednja sezona "Obuzdajte svoj entuzijazam" (Curb Your Enthusiasm), treća sezona "Hacks", nova Eplova serija "Palm rojal" (Palm Royale), drama "Psi iz rezervata" (Reservation Dogs), još jedna Ef-Iksova serija "Šta radimo u senci" (What We Do in the Shadows) i "Samo ubistva u zgradi" (Only Murders in the Building).

Netfliksov "Maleni irvas" (Baby Raindeer) ima 11 nominacija, nakon što je postao iznenadni hit.

Drama rađena po istinitoj priči boriće se u kategoriji mini-serija sa "Fargom" (Fargo), "Lekcijama iz hemije" (Lessons in Chemistry), "Riplijem" (Ripley) i "Pravim detektivom: Noćna zemlja" (True Detective: Night Country), koja je i sama pokupila 19 nominacija.