latinica  ћирилица
18/07/2024 |  09:40 ⇒ 09:41 | Autor: RTRS

Vodovod: Očekuje se uredno vodosnabdijevanje; Tokom dana voda u Donjim Kolima i Rekavicama

U Donjim Kolima i Rekavicama voda će biti puštena tokom dana, saopšteno je iz banjalučkog Vodovoda.
Vodovod Banjaluka - Foto: RTRS
Vodovod BanjalukaFoto: RTRS

U saopštenju se navodi da je "u toku prethodnog dana vodosnabdijevanje većeg dijela grada Banjaluka bilo uredno i da se ista situacija očekuje i danas".

Kvalitet proizvedene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Ekipe sektora Održavanje danas će raditi na pregledu i otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži.

Iz Vodovoda obavještavaju korisnike da će danas biti izvođeni radovi u bulevarima Desanke Maksimović (Starčevica) i Vojvode Stepe Stepanovića (Obilićevo), te u Ulici braće Kukrika (Ada) i Hilandarskoj (Priječani).

Ekipe Vodovoda zadužene za lokalne vodovode danas će rješavati problem u Stričićima, Јavorcima, Melini i Bistrici.

- Rezervoar Zvijezda, preko kojeg se vodom snabdijevaju Čokorska Polja, Bistrica, Borkovići, Gornja Piskavica i Donji Pervan, trpi povećanu potrošnju, pa apelujemo na stanovništvo tog područja, ukoliko želimo da izbjegnemo nestanke vode. U Ljubačevu više zone povremeno nemaju vodu, ali su ekipe svakodnevno na terenu kako bismo u najkraćem roku reagovali - ističu iz vodovoda

Iz Vodovoda navode da "svaku noć od 23.00 do 6.00 časova ujutro pojačavaju akumulaciju u kraku prema Trnu i Priječanima, da bi tokom dana bila uredna isporuka vode.

- Kada su u pitanju Tunjice danas u 11.00 časova puštamo krak prema potkozarskim selima. Želimo da vas podsjetimo da je ovo vrijeme kada mi puštamo vodu, te da je potrebno vremena da se popuni sistem i da stigne do svih. Manevrima na mreži Kuljane smo skinuli s rezervoara Tunjice osim 23. i 19. kuljanske ulice,a  23. kuljanska je na liniji s Dragočajem i Ramićima - napominju iz Vodovoda. 

Iz Vodovoda obavještavaju korisnike da od danas primjenjuju sistem akumulacije vode od 30 časova.

- Pokušaćemo na takav način obezbijediti kvalitetnije snabdijevanje sjevernog dijela grada. Svakako da to zavisi od visinskih zona, ali niže zone bi trebalo da imaju vodu gotovo cijeli dan. Više bi imale nešto kraće. Јedino je na ovaj način, akumulacijom od 30 časova, moguće izbiti vazdušne čepove koji se stvaraju u sustemu. Dosad smo akumulacijom od 12 časova imali vode za niže krajeve, ali nije bilo dovoljno pritiska da probije vazdušne blokade, koje su ometale normalan protok - objašnjavaju iz vodovoda. 

U periodu izvođenja radova može doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelovima navedenih ulica i naselja, navodi se u saopštenju.

Iz vodovoda mole potrošače za strpljenje i razumijevanje.