latinica  ћирилица
18/07/2024 |  09:46 ⇒ 09:46 | Autor: TANЈUG

Vučić uputio telegram saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodici i kolegama policajca Nikole Krsmanovića koji je ubijen noćas u podmuklom napadu dok je časno obavljao svoju tešku dužnost.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

- Sa dubokim bolom i tugom primio sam vijest o tragičnom gubitku vašeg sina i brata, hrabrog policajca Nikole Krsmanovića. Njegova posvećenost službi i neustrašivost neizmjerno su doprinijeli očuvanju sigurnosti i mira u našoj zemlji. Njegov gubitak je nenadoknadiv, ne samo za vas, njegovu porodicu, već i za cijelu našu zemlju - naveo je Vučić u telegramu.

Kako je dodao, Nikola Krsmanović je "bio istinski heroj koji je svoj život posvetio zaštiti drugih, a njegova hrabrost i profesionalnost vodile su ga kroz sve izazove i opasnosti koje je njegova služba nosila, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

- Primite moje najiskrenije saučešće. Neka vam snaga i hrabrost koje je Nikola pokazivao u životu budu utjeha u ovim teškim trenucima. Srbija nikada neće zaboraviti njegovu žrtvu i nesebičnu predanost dužnosti - navodi se u telegramu predsjednika Srbije.