latinica  ћирилица
18/07/2024 |  10:00 ⇒ 11:45 | Autor: Agencije

Granični policajac ubijen u Loznici, drugi teško ranjen; U potragu za napadačem uključeni dronovi i helikopteri (FOTO)

U Loznici je opsadno stanje nakon što je noćas ubijen policajac Nikola Krsmanović (34), a ranjen njegov kolega Vjekoslav Ilić (50). U potragu za napadačem uključeni su dronovi i helikopteri. Objavljena je i njegova fotografija.
Helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije - Foto: SRNA
Helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova SrbijeFoto: SRNA

Već u centru Lipničkog Šora, na magistrali Šabac - Loznica, saobraćaj do grada preusmjerava se na sela Kozjak, Lipnica, Dobrić. Veliki broj policijskih ekipa je na tom i drugim područjima.

Pored lokalne policije, tu su i njihove kolege iz drugih gradova, od Šapca do Beograda. Sve se kontroliše. Potraga za ubicom traje neprekidno. Sve se redom "češlja", istražuje, analizira.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen, ali stabilnog stanja. Јake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem. Na licu mjesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (1991). Objavljena je i njegova fotografija.

Noćas, oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dvije osobe, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (1990) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (1974) u rame, nakon čega je pobjegao. Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama - rekao je Dačić.

      View this post on Instagram

A post shared by Ž OZI INFOMEDIA (@zozi_infomedia)

Nešić uputio saučešće porodici stradalog policajca u Loznici

Povodom tragičnog događaja u Loznici, gdje je u napadu život izgubio policajac Nikola Krsmanović, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić je izrazio duboko saučešće porodici stradalog, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i svim građanima Republike Srbije.

- Ovaj tragični gubitak podsjeća nas na svakodnevne rizike i opasnosti sa kojima se suočavaju policajci dok obavljaju svoju dužnost zaštite građana i očuvanja javnog reda. Policajac Nikola Krsmanović je izgubio život štiteći zajednicu i zbog toga zaslužuje naše najveće poštovanje i zahvalnost - istakao je Nešić.

Vučić uputio telegram saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodici i kolegama policajca Nikole Krsmanovića koji je ubijen noćas u podmuklom napadu dok je časno obavljao svoju tešku dužnost.

Zdravstveni centar Loznica: Ranjeni policajac trenutno u stabilnom stanju

Policajac koji je noćas ranjen u Loznici trenutno je u stabilnom stanju, rečeno je u Zdravstvenom centru Loznica.

Kako su naveli, radi se o muškarcu rođenom 1974. godine koji je u Zdravstveni centar dovežen sa povredama mekih tkiva leđa i ramena.

Karan: Ubistvo policajca u Srbiji opomena da borba pred protiv nasilja ne smije stati

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan uputio je u ime MUP-a Srpske najiskrenije saučešće ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivici Dačiću, kao i svim pripadnicima MUP-a Srbije, a posebno porodici i prijateljima policijskog službenika koji je ubijen noćas u Loznici.

Na licu mjesta pronađen pasoš na ime Hajziri Artan

Na licu mjesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (1991) i njemačka lična karta, dodao je on.

Foto: MUP Srbije

Јake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem

Јake policijske snage, kako je istakao, intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

Uviđaj od strane Višeg javnog tužioca iz Šapca i pripadnika policije je u toku.

- Porodici ubijenog policajca upućujem najdublje saučešće u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime - rekao je Dačić.