latinica  ћирилица
18/07/2024 |  10:18 ⇒ 10:18 | Autor: RTRS

Nešić uputio saučešće porodici stradalog policajca u Loznici

Povodom tragičnog događaja u Loznici, gdje je u napadu život izgubio policajac Nikola Krsmanović, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić je izrazio duboko saučešće porodici stradalog, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i svim građanima Republike Srbije.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Ovaj tragični gubitak podsjeća nas na svakodnevne rizike i opasnosti sa kojima se suočavaju policajci dok obavljaju svoju dužnost zaštite građana i očuvanja javnog reda. Policajac Nikola Krsmanović je izgubio život štiteći zajednicu i zbog toga zaslužuje naše najveće poštovanje i zahvalnost - istakao je Nešić.

Nešić naglašava važnost međunarodne saradnje u oblasti bezbjednosti, posebno između BiH i Srbije, kako bi se osigurala bezbjednost svih građana.

- U ovim teškim trenucima, stojimo uz naše srpske kolege i prijatelje, pružajući im podršku i solidarnost. Republika Srbija može računati na našu spremnost da zajednički radimo na prevenciji kriminala i zaštiti života i imovine naših građana - dodao je Nešić.

Od trenutka napada, Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara je, zajedno sa svim relevantnim agencijama, uključeno kao pomoć u rasvjetljavanju svih okolnosti ovog zločina, navodi se u saopštenju.

Nešić je sve vrijeme na vezi sa MUP-om Republike Srbije, pružajući svu moguću podršku u istrazi.

Nešić apeluje na nadležne organe da učine sve što je u njihovoj moći da se počinilac ovog strašnog zločina privede pravdi i odgovara za svoje postupke.

- Porodici preminulog policajca, kao i njegovim kolegama i prijateljima, izražavam najdublje saučešće i želim im snagu u ovim teškim trenucima. Imajući u vidu da je Nikola stradao od ruke nečovjeka koji veliča Adolfa Hitlera i tzv. terorističku OVK, svojim heroizmom i žrtvom ušao je u vječnost zajedno sa najvećim herojima srpskog naroda - zaključio je Nešić.