latinica  ћирилица
18/07/2024 |  10:57 ⇒ 10:58 | Autor: RTRS

Košarac: Sud i Tužilaštvo su mrtva straža nelegitimnog Šmita

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH Staša Košarac izjavio je da sudski postupak protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika predstavlja namještaljku i klasičan politički proces.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

On je naglasio da je čak i pravnim laicima jasno koliko je ovaj postupak bizaran i farsičan.

- Od početka ovog politički motivisanog procesa jasno je da su neustavni Sud i Tužilaštvo BiH sigurne kuće za nelegitimnog Kristijana Šmita - napisao je Košarac na društvenoj mreži Instagram.

Prema njegovim riječima, Sudi i Tužilštvo BiH će uraditi sve da bi zaštitili fantoma iz OHR-a, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik.

- Јuče su rekli da Šmit ne može svjedočiti jer ga štiti diplomatski imunitet. Šmit ne može svjedočiti jer ne postoji dokument koji ga legitimiše kao visokog predstavnika. To je suština - rekao je Košarac.

Naglasio je da su sva druga objašnjenja nemušti i nebulozni pokušaji da se zaštiti uzurpator Šmit i da se po svaku cijenu izbjegne preispitivanje njegovog pravnog statusa u BiH.

- Kapitulirali su pred kolonijalnim upravnikom i isporučili mu suverenitet ove zemlje. Prihvatili su da u dirigovanoj igri i pravnoj papazjaniji sude legitimno izabranom predsjedniku Srpske, koji je svoj posao radio na ustavan i zakonit način - poručio je Košarac.

On je naveo da su predsjednika Republike Srpske targetirali kao metu, u namjeri da presude i njemu i Srpskoj i svima njenim građanima, koji stoje uz politiku predsjednika Dodika, kojeg su slobodnom voljom i na demokratski način izabrali.

- Protiv toga neće moći! Srpska je uz predsjednika Dodika. Žrtva ove dirigovane farse biće samo BiH, koju uporno razaraju svojim neustavnim i antidejtonskim aktivnostima - naveo je Košarac.