latinica  ћирилица
18/07/2024 |  12:49 ⇒ 14:15 | Autor: sputniknews.com

Dačić: Postoje osnovane sumnje da je ubistvo policajca teroristički napad albanskih struktura sa KiM

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da postoje osnovane sumnje da je ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca noćas u Loznici, teroristički napad koji dolazi od strane albanskih struktura sa KiM.
Ivica Dačić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/) -
Ivica Dačić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/)

Dačić je za RTS rekao da se utvrđuje da li je napadač muškarac čiji su lična karta i pasoš pronađeni u automobilu, ili je u pitanju njegov brat koji je pobjegao iz zatvora na KiM 6. jula.

- On je ubio policajce, izvršio ovaj očigledan teroristički akt koji dolazi sa KiM od strane albanskih struktura. Ovo ne može biti slučajno i zato će se ovim slučajem baviti Tužilašto za organizovanih kriminal, jer je riječ o napadu na policajca na dužnosti - rekao je Dačić.

On je ponovo izrazio saučešće porodici ubijenog policajca i najavio da će ranjenog obići, te da se sa njim čuo telefonom.

S obzirom da je napadač u bekstvu Dačić je istakao da već 150 pripadnika MUP-a, različnih jedinice, helikopterske, specijalne anti-terorističke jedinice, Žandarmerije, granične policije, lokalne policije iz PU Šapca i policijske stanice u Loznici tragaju za njim.

Najavio je i da će svi koji su pomagali napadaču na bilo koji način biti uhapšeni, kao i da je MUP kontaktirao Republiku Srpsku u slučaju da je napadač prešao Drinu i pobjegao u BiH.