latinica  ћирилица
18/07/2024 |  13:26 ⇒ 14:44 | Autor: TANЈUG

Dragan Stojković: Dušane, hvala za sve, insistiraću na oproštajnoj utakmici

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković zahvalio se danas dosadašnjem kapitenu Dušanu Tadiću na svemu što je pružio u dresu reprezentacije.
Dragan Stojković Piksi i Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE/Robert Hegedus HUNGARY OUT, ilustracija) -
Dragan Stojković Piksi i Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE/Robert Hegedus HUNGARY OUT, ilustracija)

Tadić se danas oprostio od reprezentacije Srbije, posljednju utakmicu odigrao je na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj protiv Danske.

Dušan Tadić je veliko ime srpskog fudbala i momak koji je ostavio dubok trag u dresu našeg državnog tima. Pratio sam njegovu karijeru od momenta kada je u Vojvodini najavio ogromne domete i kasnije kada je u Holandiji, Engleskoj i Turskoj pokazao da je izrastao u jednog od najboljih veznih igrača u Evropi - rekao je Stojković, prenosi sajt FSS.

Stojković je naglasio da poštuje Tadićevu odluku, kao i da mu želi mnogo sreće u nastavku karijere.

- Od trenutka kada sam stupio na dužnost selektora reprezentacije, vidio sam u njemu lidera i bilo mi je mnogo drago što baš Tadić nosi kapitensku traku i broj 10 na leđima. Poštujem njegovu odluku i želim mu mnogo sreće u nastavku karijere, kako one igračke, tako i i one kojoj se bude posvetio nakon aktivnog igranja - dodao je Stojković.

Selektor Srbije je poručio da će predsedniku FSS Draganu DŽajiću predložiti da Tadić odigra oproštajnu utakmicu.

- Moja je velika želja da mu se organizuje oproštajna utakmica i predložiću predsjedniku DŽajiću i ljudima iz FSS da se u prvom slobodnom terminu iskoristi prilika i da se na jedan dostojan način oprostimo od bivšeg kapitena. Tadić je to apsolutno zaslužio - zaključio je Stojković.

Tadiće je sa 111 utakmica rekorder po broju nastupa u dresu reprezentacije Srbije, postigao je 23 gola i zabilježio 40 asistencija.