latinica  ћирилица
18/07/2024 |  16:06 ⇒ 17:13 | Autor: TANЈUG

Vučić: Imao sam mnogo dobrih sastanaka na samitu EPZ, Makron dolazi u Beograd (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na samitu Evropske političke zajednice imao mnogo važnih i dobrih sastanaka i rekao da je sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom razgovarao o njegovoj posjeti Srbiji koja će se najvjerovatnije dogoditi krajem avgusta ili početkom septembra.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

On je novinarima rekao da je sa Makronom imao najduži sastanak i to o svim pitanjima i budućnosti Srbije, ali i da su razgovaralo o ekonomskoj, vojno-tehničkoj saradnji.

- Razgovarao sam i sa novoizabranim holandskim premijetrom koji je podučio da mu se prezime izgovara Šof, ali smo razgovarali i o planu rasta i reformskoj agendi. Razgovarao sam i sa (grčkim premijerom) Kirijakosom Micotakisom, (ukrajinskim predsjednikom Volodimirom) Zelenskim i drugim liderima iz regiona i Evrope, predsejdnicom Švajcarske i vjerujem da smo obavili dobar razgovor - rekao je Vučić.

Kako je pojasnio, sa Zelenskim je imao razgovor o svim bilateralnim pitanjima.

Vučić je dodao i da je razgovarao sa litvanskim premijerom, poljskim Donaldom Tuskom, sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, kao i sa predsjednikom Rumunije Rumenom Radevim, premijerom Malte Robertom Abelom.

- To su bili dobri i sadržajni sastanci. Razgovarao sam i sa španskim premijerom Pedrom Sančezom, sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom. Sa svima smo imali razgovore i bili su dobri, važni - rekao je Vučić.

Istakao je da je bilo zanimljivo na panelu na kome je govorio i na kome je imao priliku da kaže šta Srbija misli.

- Izgledalo je kao plus sastanak na kome se govorilo da Ukrajina mora da pobijedi. Govorio je (britanski premijer Kir) Starmer, danska premijerka, švajcarska predsjednica, Zelenski - rekao je Vučić.