latinica  ћирилица
18/07/2024 |  16:20 | Autor: SRNA

Banjaluka: Određen jednomjesečni pritvor osumnjičenom za zelenaštvo i iznudu

E. DŽ. /58/ iz Banjaluke, osumnjičenom za zelenaštvo i iznudu, danas je Osnovni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor.
Osnovni sud Banjaluka - Foto: RTRS
Osnovni sud BanjalukaFoto: RTRS

Iz suda je rečeno da je sudija za prethodni postupak odlučujući o prijedlogu za određivanje pritvora Okružnog tužilaštva u Banjaluci donijela rješenje kojim je osumnjičenom E.DŽ, zbog krivičnog djela zelenaštvo u sticaju sa krivičnim djelom iznuda odredila pritvor 30 dana, odnosno do 15. avgusta.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba Krivičnom vijeću Osnovnog suda Banjaluka u roku od 24 časa.

Vijeće koje odlučuje o žalbi dužno je da donese odluku u roku od 48 časova, napomenuli su iz suda.

Iz Tužilaštva je ranije saopšteno da je E. DŽ. osumnjičen da je od septembra prošle do jula ove godine u Banjaluci, u namjeri pribavljanja nesrazmjerne imovinske koristi, posuđivao novac K.R. i, koristeći njeno teško imovinsko stanje i lakomislenost, obračunavao imovinsku korist od 76.000 KM, a u više navrata prijetio njoj i njenom sinu.

Tužilac je, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio prijedlog za određivanje pritvora zbog osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.