latinica  ћирилица
18/07/2024 |  16:46 | Autor: RTS

Milenković potpisao petogodišnji ugovor sa Notingem forestom

Reprezentativac Srbije i donedavni igrač Fjorentine, Nikola Milenković dogovorio je saradnju s premijerligašem Notingem forestom.
Nikola Milenković (Foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI) -
Nikola Milenković (Foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI)

Milenković je prošao mlađe selekcije Partizana, a potom je uspješno branio "crno-bijeli" dres u seniorskoj karijeri od 2015. do 2017. godine, nakon čega je nastupao za Fjorentinu u kojoj je ostavio veliki trag. Defanzivac je u timu iz Firence upisao 216 nastupa i postigao 14 golova.

U dresu nacionalnog tima Milenković je upisao 57 nastupa. Na nedavno okončanom prvenstvu Evrope igrao je na tri utakmice.

Milenković je prošle godine bio imenovan u idealni tim Lige konferencija, a Fjorentina je dva puta zaredom u ovom takmičenju poražena u finalu, prvo od Vest Hema, a potom i od Olimpijakosa.

Sportski direktor engleskog tima, Ros Vilson, istakao je da Milenković posjeduje iskustvo i neophodne kvalitete za Notingem forest.

- Uzbuđeni smo zbog Nikolinog dolaska. On je ključni dio u konstruisanju našeg tima ovog ljeta i znam sa koliko je entuzijazma prihvatio da se pridruži klubu. Dugo smo se divili njegovim nastupima u reprezentaciji Srbije, u Seriji A i evropskim takmičenjima za Fjorentinu. Oduševljeni smo što će iskustvo i kvalitete prenijeti u Notingem forest - naveo je Vilson.

Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, a pojedini engleski mediji navode da je transfer srpskog igrača u engleski tim vrijedan 12 miliona funti.

Notingem forest je osnovan 1865. i ima slavnu prošlost. Osvojio je dva uzastopna Kupa šampiona Evrope - 1979. i 1980, pod vođstvom Brajana Klafa, ali i titulu prvaka Engleske - 1978. godine.

Notingem je prošlu sezonu završio na 17. mjestu u Premijer ligi sa 32 boda.