latinica  ћирилица
18/07/2024 |  16:47 ⇒ 19:25 | Autor: SRNA

Kostrešević: Nastavljeni potraga i pretresi u više gradova nakon hapšenja lica u Bijeljini

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je da Policija Srpske nastavlja potragu i pretrese u Banjaluci, Bijeljini i Zvorniku, nakon što je danas uhapšeno lice u Bijeljini koje je imalo ulogu u organizaciji transporta ubice policajca u Loznici i ranjavanja njegovog kolege.
Siniša Kostrešević - Foto: RTRS
Siniša KostreševićFoto: RTRS

Kostrešević je rekao da Policija Republike Srpske od noćas, kada se dogodilo ubistvo u Loznici, preduzima mjere i radnje direktno u saradnji sa kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

- Lišili smo danas slobode jedno lice u Bijeljini. Riječ je o srpskom državljaninu koji je na međunarodnoj potjernici. To lice je imalo ulogu u organizaciji transporta lica koji je izvršilac krivičnog djela ubistva - rekao je Kostrešević.

On je istakao da policija dalje nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti koje su vezane za sami događaj i ulogu uhapšenog lica.

- I dalje vršimo potragu, zajedno sa kolegama iz Srbije, na području Zvornika s ciljem pronalaska lica koje je izvršilo ubistvo - rekao je Kostrešević za Srnu.

U Loznici je sinoć ubijen policajac Nikola Krsmanović /34/, dok je drugi Vjekoslav Ilić /50/ teško ranjen prilikom kontrole "mercedesa" tutinske registracije, u kojem su se nalazile dvije osobe.

Napadač je prilikom izlaska iz vozila pucao iz pištolja, pogodivši policajca Nikolu Krsmanovića u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića u rame, nakon čega je pobjegao.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je ranije da postoje osnovane sumnje da je ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca teroristički napad koji dolazi od albanskih struktura sa Kosova i Metohije.