latinica  ћирилица
18/07/2024 |  19:09 ⇒ 19:25 | Autor: SRNA

Košarac: Konaković i drugi predstavnici "trojke" svakodnevno iznose laži na račun Srpske

Elmedin Konaković i drugi predstavnici "trojke" svakodnevno iznose laži i neosnovane optužbe da Republika Srpska nešto blokira na nivou BiH, što je prosto nevjerovatno, izjavio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

Konaković je ranije danas rekao kako smatra da bi vlast iz Republike Srpske, ako "nastavi sa blokadama rada", uskoro mogla primorati EU i američku administraciju da nađu rješenje za prevazilaženje takvih situacija, te ih je pozvao da to i urade.

Košarac je za Srnu istakao da Srpska i njeni predstavnici na zajedničkom nivou daju konstruktivan doprinos EU putu, uz vrlo jasno uvažavanje ustavnih nadležnosti i mehanizma koordinacije.

- Zar vas više nije sramota takvih laži? Ko blokira rad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH? Zašto ćutite o tome? Zašto stalno upirete prst u Srpsku - upitao je Košarac, koji je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je uvijek dio rješenja, bez njene aktivne uloge i saglasnosti ne bi bio napravljen niti jedan pomak ka EU.

- Znate vi to, gospodo, vrlo dobro! Znate, ali vas činjenice ne sprječavaju da demagoški zamajavajte javnost. Prestanite sa tim populizmom! Odgovorite javnosti funkcioniše li Dom naroda i ko blokira njegov rad - pita Košarac.