latinica  ћирилица
18/07/2024 |  21:32 ⇒ 22:10 | Autor: SRNA

Aulić: Za razliku od Kola, raspad PDP-a je aktuelan, a i veoma intenzivan

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić izjavio je za Srnu da Fatih Kol očigledno služi Igoru Crnatku kao šlauf pomoću kojeg se bezuspješno pokušava održati iznad nivoa političke irelevantnosti.
Saša Aulić - Foto: RTRS
Saša AulićFoto: RTRS

- To što ovu temu vadi iz naftalina samo svjedoči o Crnatkovoj očajničkoj potrebi da po svaku cijenu skrene pažnju sa opšteg rasula u sopstvenoj stranci - PDP. Za razliku od davno i ekspresno razriješenog Fatiha Kola, raspad PDP-a je aktuelan, a i veoma intenzivan ovih dana - istakao je Aulić odgovorajući na pitanje Srne da prokomentariše Crnatkov poziv srpskom članu Predsjedništva Željki Cvijanović da, kako kaže, objavi sve o slučaju Fatiha Kola.

Inače, dodao je Aulić, o imidžu Republike Srpske se tobože brine čovjek koji kao šef diplomatije BiH nije propustio nijednu priliku da ga ukalja gdje god se u svijetu pojavljivao.

- Svoje ministrovanje protraćio je na putovanja po bijelom svijetu i na blaćenje Srpske i njenih institucija, što je jedino po čemu će ostati upamćen kao političar. To je Crnatkova sramota koju ne mogu da speru ni Vrbas, ni Miljacka, a ni Temza - konstatovao je Aulić.