latinica  ћирилица
19/07/2024 |  07:13 | Autor: TANЈUG

Tramp zvanično prihvatio nominaciju: Kandidujem se da budem predsjednik cijele Amerike

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp zvanično je na konvenciji Republikanske stranke prihvatio nominaciju za kandidata na predsjedničkim izborima, ističući da se kandiduje da bude predsjednik čitave Amerike, a ne samo polovine zemlje.
Donald Tramp (foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO) -
Donald Tramp (foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO)

Tramp, koji je nosio veliki beli zavoj na desnom uhu, istakao je u govoru na konvenciji u Milvokiju da nema pobjede ako se dobije samo pola Amerike.

Govoreći o napadu koji je doživio na skupu u Pensilvaniji, Tramp je rekao da ne bi ni trebalo da bude na konvenciji u Milvokiju, ali da je, kako je rekao, "Bog bio na njegovoj strani".

- Svuda mi je curila krv, pa ipak na neki način sam se osjećao veoma bezbjedno jer je Bog na mojoj strani - kazao je on hiljadama pristalica na konvenciji.

Bivši predsjednik je poručio da se nesloga i podjele u društvu moraju zaliječiti.

- Moramo da djelujemo brzo. Kao Amerikance nas veže jedna zajednička sudbina. Dižemo se zajedno ili se raspadamo - istakao je Tramp.

On je pozdravio i svoje pristalice koji su bili očevici atentata na njega i zatražio minut ćutanja u znak sjećanja na poginulog bivšeg vatrogasca Korija Komperatorea, koji je bio u publici na mitingu u Pensilvaniji, kada je pucano na Trampa.

Potom je Tramp prišao Komperatoreovoj uniformi i šlemu koji su bili izloženi na bini i poljubio vatrogasni šljem.

Bivši predsjednik je još jednom pozvao na pomirljiv ton, naglašavajući da se ne smiju demonizovati razlike i drugačije mišljenje.