latinica  ћирилица
19/07/2024 |  07:27 ⇒ 07:45 | Autor: RTRS

Gavrilović: Ranjeni policajac van životne opasnosti, pod stalnim je nadzorom ljekara (VIDEO)

Ranjeni policajac je van životne opasnosti, pod stalnim je nadzorom ljekara, rekao je Petar Gavrilović, zamjenik gradonačelnika Loznice, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Petar Gavrilović - Foto: RTRS
Petar GavrilovićFoto: RTRS

- Vjerujemo da će se brzo oporaviti - istakao je Gavrilović.

Јake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem koji je preksinoć u Loznici ubio jednog policijskog službenika, a drugog teško ranio. Pretražuju se i leva i desna obala Drine, jer se vjeruje da je napadač krenuo ka rijeci. U potragu su uključeni helikopteri i dronovi.

- Јake policijske snage nalaze se na širem području Loznice, gdje tragaju za počiniocima ovog gnusnog dijela - dodao je Gavrilović.

Na licu mjesta policija je pronašla pasoš izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan. Međutim, još se provjerava da li je to pravi identitet napadača.
U akciju je uključena i policija Srpske. Na području Bijeljine juče je uhapšen jedan od pomagača, koji se sumnjiči za transport ubice od Preševa ka Loznici. Pretreseno je i nekoliko lokacija u Zvorniku i Banjaluci.

-Građani Loznice jesu u strahu, ali nema mjesta panici. Određena doza zabrinutosti postoji, ali i vjera u MUP Srbije da će zaštiti naše građane i u najkraćem mogućem roku uhvatiti počinioce ovog zločina. Ovakav zločin se nije desio na području Loznice - poručio je Gavrilović.