latinica  ћирилица
19/07/2024 |  07:43 ⇒ 10:12 | Autor: RTRS

Vidović: Nevjerovatno da Ambasada SAD iznosi tolike laži (VIDEO)

Prosto je nevjerovatno da ambasada jedne tako velike zemlje iznosi neprovjerene laži, rekla je ministarka finansija Zora Vidović, gostujući u našem Јutarnjem programu, odgovarajući tako na pitanje američke ambasade "gdje je nestao novac, odnosno da se Republika Srpska zadužila za 1,1 milijardu KM.
Zora Vidović - Foto: RTRS
Zora VidovićFoto: RTRS

- Da su malo istražili vidjeli bi da je Banjalučka berza ukupno poslovala sa milijardom KM, a eto mi smo se kao zadužili za 1,1 milijardu KM. Predviđaju nam bankrot već godinama unazad. Ništa se nije ostvarilo od tih njihovih želja, i sada su oni u problemu. Teško je uopšte odgovoriti na pravi način na sve te gluposti koje su iznijeli - istakla je Vidovićeva.

Ona je navela da se Republika Srpska u prošloj godini zadužila 800 miliona KM, a vratila duga 983 miliona KM.

- U tekućoj godini zadužili smo se za 260, a vratili 644 miliona. Siguran sam da bi SAD bile srećne kada bi imali ovakav nivo zaduženja kao što to Republika Srpska ostvaruje. Kod nas je sve transparentno i da su imali dobru namjeru lako su sve mogli provjeriti i dobiti tačne činjenice, što nije bio njihov cilj - dodala je Vidovićeva.

Ona je dodala da je amrička ambasada iznijela podatak da Srpska ne izmiruje svoja socijalna davanja.

- Velika laž. I ne samo to, poručujemo im da ćemo u narednom periodu imati još veći rast investicija, jer prepuni smo priordnih bogatstava. Zato njihov krajnji cilj jeste da nam uzmu imovinu, ali od toga neće biti ništa - rekla je Zora Vidović, ministar finansija.