latinica  ћирилица
19/07/2024 |  09:47 ⇒ 09:48 | Autor: SRNA

Za 11 lica iz Prijedora pritvor produžen na još tri mjeseca

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor na još tri mjeseca za 11 lica osumnjičenih lica za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, izjavila je danas sekretar ovog suda Јelena Despotović.
Vrhovni sud Republike Srpske - Foto: Glas Srpske
Vrhovni sud Republike SrpskeFoto: Glas Srpske

Ona je navela da je pritvor produžen za lica D.R, V.V, B.S, G.H, D.Ј, O.K, D.V, S.M, M.U, M.K i I.L.

- Ovo rješenje je u trajanju do 21. oktobra - dodala je Despotovićeva.

Prema njenim riječima, razlog za produženje pritvora je bojazan da će osumnjičena lica ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo ili učiniti krivično djelo kojim prijete, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora tri godine ili teža.

U akciji "Roma" 23. aprila uhapšena su i lica D.K. i M.Ј. iz Prijedora, te B.K. iz Banjaluke koja su nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor puštena da se brane sa slobode.

Pretresima koji su tog dana izvršeni na 13 lokacija u Prijedoru i jednoj u Banjaluci, kao i aktivnostima koje su realizovane u prethodnom periodu, budući da akcija traje od jula prošle godine, pronađena je laboratorija za uzgoj marihuane s 209 stabljika indijske konoplje, 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama hašiša, šest automatskih pušaka, pištolj, motorno vozilo, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima.