latinica  ћирилица
19/07/2024 |  12:02 | Autor: RTRS

Košarac: Marfijevi propagandni pamfleti - dio hibridnog rata protiv Srpske i njenog rukovodstva

Propagandni pamflet odlazećeg američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija o finansijskoj nestabilnosti Srpske dio je hibridnog rata protiv institucija Srpske i politike njenog rukovodstva, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

Košarac je ukazao da u toj prljavoj kampanji Marfi mobiliše propale političare, poslušne medije i nevladine organizacije.

- Istrajni su u svojim politikama protiv Srpske i pritiscima na njeno rukovodstvo, koje ne pristaje da bude marioneta zapada i pokusni kunić kauboja Marfija. U toj morbidnoj misiji plasiraju notorne laži i dezinformacije, kako bi kod građana Srpske proizveli nepovjerenje prema njenim institucijama - naveo je Košarac na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

On je ocijenio da je to nenormalna ambicija, čak i za tako osionog, osvetoljubivog i mržnjom zadojenog čovjeka kakav je Marfi.

- Godinama oni prizivaju i prognoziraju bankrot i ekonomski slom Srpske. Ali, na njihovu žalost i uprkos neutemeljenim sankcijama, Srpska je ekonomski stabilna i servisira sve svoje finansijske obaveze, a odgovorne politike njenog rukovodstva nastavljaju da aktivno rade na ekonomskom razvoju i napretku u korist svih građana Srpske - poručio je Košarac.

Prema njegovim riječima, Marfijev maligni uticaj odavno je prevršio svaku mjeru, ali to neće slomiti Srpsku, a jedini efekat koji postiže jeste dodatno brukanje države koju predstavlja.

- U kojoj to zemlji bilo gdje na svijetu jedan ambasador analizira finansijsko stanje te zemlje i miješa se u njena unutrašnja pitanja? Tako se ne ponaša nijedan ozbiljan diplomata - konstatovao je Košarac.