latinica  ћирилица
19/07/2024 |  12:32 ⇒ 12:54 | Autor: SRNA

Vulićeva poručila Zvizdiću: Rušenje Dejtona znači kraj BiH

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je za Srnu da rušenje Dejtona znači kraj BiH i neki novi početak za srpski narod.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Na pitanje da prokomentariše izjavu zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića da je "rušenje Dejtona kraj entiteta" i da je Ustavnom sudu BiH predao zahtjev za ocjenu ustavnosti Izbornog zakona Republike Srpske sa prijedlogom privremene mjere, Vulićeva je odgovorila za Srnu da taj lik, koji je oličenje mrzitelja svega srpskog, može da priča šta hoće, jer je potpuno nebitan.

- On stalno piše neke apelacije, i drugo ime za njega je bošnjački Kalimero, jer je za njega sve nepravda što Srbi rade, a ono što on radi na štetu Srba i Republike Srpske je pravda. On godinama radi sve isto i šta je uradio?! Ništa! U BiH je i danas sve isto, kao i prije i poslije njegovih apelacija. Republika Srpska je sve jača. Prilike su iste. Kriza je ostala. Ljudi jednako nemaju povjerenja i koja je svrha toga što on radi? Da li je, zahvaljujući njegovim apelacijama, Bošnjacima bolje, da li imaju nova radna mjesta, da li žive bolje? Naravno da ne - rekla je Vulićeva.

Ona je navela da Zvizdić ni ne zna kako živi narod, pa ni njegov bošnjački, jer on iz svoje dobro plaćene fotelje može jedino da hoda po Ustavnom sudu i razmeće se svojom navodnom veličinom i pameću.

- On nema pojma kako Bošnjaci žive, ali zato su mu puna usta raznoraznih apelacija i prijetnji. Neka pogleda u svoje dvorište, neka se malo spusti među ljude i vidi šta se može napraviti, naravno ako mu je uopšte to bitno, jer takvi poput njega iz svojih udobnih fotelja i ne vide nikog. A narod je željan dogovora domaćih političara i normalnog života u normalnoj BiH, a ne onoj kako je zamišlja Denis Zvizdić koja valja njemu i njegovim saradnicima - zaključila je Vulićeva.