latinica  ћирилица
19/07/2024 |  13:13 ⇒ 14:10 | Autor: RTRS

Dodik primio učenike OŠ "Sveti Sava" - učesnike na Međunarodnoj STEM olimpijadi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upriličio je danas u Palati Republike prijem za učenike i nastavnicu Osnovne škole "Sveti Sava" iz Banjaluke, koji su učestvovali na Međunarodnoj STEM olimpijadi.
Prijem kod predsjednika Srpske - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Prijem kod predsjednika SrpskeFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Učenici Јelena Gatarić, Anastasija Mišić, Danilo Marić, Ana Davidović i Lara Milojević, predvođeni nastavnicom fizike Muhibom Elezović, vratili su se sa pet medalja na Međunarodnoj STEM olimpijadi, koja je ove godine održana u Hagu.

Јelena Gatarić i Anastasija Mišić osvojile su srebrnu medalju u ekipnom takmičenju DIY, Danilo Marić osvojio je srebrnu medalju u kategoriji nauka (hemija, fizika i biologija), Јelena Gatarić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji nauka i Ana Davidović osvojila je bronzanu medalju u kategoriji nauka.

Upriličio sam u Palati Republike prijem za učenike i nastavnicu Osnovne škole "Sveti Sava" iz Banjaluke, koji su učestvovali na Međunarodnoj STEM olimpijadi.

Predsjednik Republike Srpske čestitao je učenicima i nastavnici na izvanrednom uspjehu koji su postigli, istakavši da su oni ponos Republike Srpske i dokaz da imamo sjajne talentovane učenike pred kojima je izuzetna budućnost.

Tokom prijema, učenici i nastavnica upoznali su predsjednika Dodika kako sa pripremama, tako i sa učešćem na Međunarodnoj STEM olimpijadi, na kojoj su se takmičili 13. i 14. jula.

Naglasili su da je u prvom krugu učestvovalo 177 zemalja i 22.000 takmičara i da se broj takmičara smanjio u drugom krugu, kada su se plasirali u finale, gdje se takmičilo 30 zemalja, kao i da su se sva takmičenja održavala na engleskom jeziku.

Predsjednik Dodik poželio je učenicima uspješan nastavak školovanja i što više sjajnih rezultata na učešćima na svjetskim takmičenjima, naglasivši da će uvijek imati njegovu podršku.

Učenici i nastavnica zahvalili su se predsjedniku Republike Srpske na velikoj pomoći i podršci koju im je pružio oko odlaska na Međunarodnu STEM olimpijadu, kao i na današnjem prijemu.