latinica  ћирилица
19/07/2024 |  13:59 ⇒ 14:10 | Autor: RTS

Tijela dvojice radnika izvučena iz šahta na Novom Beogradu; Nastradali tokom čišćenja kanalizacione cijevi

Tijela dvojice radnika pronađena su na Novom Beogradu, u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, potvrđeno je RTS-u. Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su tijela izvučena iz šahta, te da su radnici najvjerovatnije nastradali tokom čišćenja kanalizacione cijevi.
Hitna pomoć (ilustracija) - Foto: ilustracija
Hitna pomoć (ilustracija)Foto: ilustracija

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije iz šahte u Novom Beogradu izvukli tijela dvojice radnika koji su najverovatnije nastradali tokom čišćenja kanalizacione cevi.

- Na osnovu primljene dojave u 11.10 časova da su u Ulici Mileve Marić Ajnštajn u Novom Beogradu dva lica u šahti, na lice mjesta odmah je upućeno 15 vatrogasaca-spasilaca sa četiri vatrogasna vozila, koji su zatekli dvojicu radnika u šahti dubine oko sedam metara. Vatrogasci-spasioci su uz pomoć tronošca izvukli trideset sedmogodišnjeg i pedeset osmogodišnjeg radnika, koji su bili bez svjesti, a ekipa Hitne pomoći je konstatovala smrt - rekao je Dačić.

      View this post on Instagram

A post shared by SERBIA LIVE - BEOGRAD (@serbialive_beograd)

Policija je trećem osnovnom tužilaštvu prijavila slučaj.

Tužilac je izašao na uviđaj.