latinica  ћирилица
19/07/2024 |  15:05 | Autor: SRNA

Mrkajić: Nikakve ambasade, ni "korisni idioti" koje podmećete neće vam donijeti unitarnu BiH

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Marko Mrkajić rekao je da je veoma zanimljivo da niko od bošnjačkih političara nema ništa da kaže, ni da se oglasi u vezi sa prijetnjama Emira Suljagića upućenih Delegaciji EU samo zato što su se sjetili da odaju počast nevino stradalim srpskim civilima ubijenim na području Birča u periodu od 1992. do 1995. godine, što jasno potvrđuje da se Suljagić i slični njemu koriste kao alat za satanizaciju Srba i ponižavanje srpskih žrtava.
Marko Mrkajić - Foto: RTRS
Marko MrkajićFoto: RTRS

- Takvi kao Suljagić su produžena ruka bošnjačkih političara i "korisni idioti" koji su dobili sramne uloge u osmišljenom projektu čiji je cilj da pritiscima izdejstvuje stvranje unitarne islamske republike - istakao je Mrkajić za Srnu.

Mrkajić je naveo da reis, koji poziva narod da se brani oružjem, majke Srebrenice, koje ne priznaju bol srpskih majki, kao i sve izjave date u političke svrhe i zarad trovanja ionako zatrovane atmosfere u BiH, projekat je koji sprovode bošnjački fanatici uz pomoć stranih mentora, a sve sa jednim ciljem - stvaranja unitarne BiH.

- Јasno je da Bošnjaci nikada neće dobiti unitarnu BiH, kao što je to jasno i strancima, jer je to nemoguće, ali ti isti stranci su shvatili da im je najlakše upravljati Bošnjacima dok im daju lažna obećanja i svađaju ih sa Srbima, jer tada samo oni imaju ličnu korist - naglasio je Mrkajić.

Kada bi kojom srećom, naglasio je on, Bošnjaci sve to konačno shvatili i počeli da komuniciraju sa Srbima i Hrvatima za pregovaračkim stolom, stranci bi znali da tada za njih nema ništa.

- Zato već skoro tri decenije gledamo ovu nenormalnu zajednicu u kojoj Bošnjaci odbijaju svaki razgovor, trče u krilo strancima, tužakajući Srbe i praveći od njih monstrume samo zato što poštuju Dejtonu i gledaju u pojedine ambasade kao džuboks u koji ubace novčanice, a ovi im ispunjavaju želju i njihov san o unitranoj BiH koja je samo njihova, etnički očišćena i od Srba i od Hrvata - ukazao je Mrkajić.

On je poručio da Bošnjaci moraju da preuzmu odgovornost i kažu da se srpske žrtve ne smiju negirati, da se osude svi zločini i da osude svakoga koji svojom retorikom podiže tenzije.

- Izjava Suljagića da nema presuđenih za zločine nad Srbima je ismijavanje srpskih žrtava i zadavanje nove rane porodicama koje žive s tim da za zločine počinjene nad njihovim najdražim niko nikada nije odgovarao. Na taj način on puca direktno u srce srpske majke, kojoj je srca ionako ranjeno i krvari sve više i više, jer gubitak djeteta je rana neprebolna. Niko ne može ostati imun na takvu Suljagićevu monstruoznost i nečovještvo - konstatovao je Mrkajić.

Ni to mu nije bilo malo, dodao je Mrkajić, pa je Suljagić potom poslao još jednu poruku, a to je da Bošnjaci treba da podrže rušenje Dejtona.

- I šta sada, mi treba da vjerujemo da je sve ovo slučajno? Da ne postoji plan koji žele realizovati? Zašto niko od bošnjačkih političara ne reaguje, zašto sada, kada su tako hrabri i odvažni, ne kažu otvoreno koje su im namjere, nego su pustili Suljagića da on to saopšti? Vrlo dobro mi znamo vaše namjere, da želite sada da ostvarite ono što niste od 1992. do 1995, zato nam stalno i odašiljete otrovne strijele iz te svoje učmale sarajevske kasabe, prijeteći oružjem, dronovima, "Olujama"...

Dobro ste zastranili, i dobro ste se zaigrali, ali samo jedno znajte - nikakvi "korisni idioti", niti bilo kakve ambasade neće vam pomoći da nas ponovo ubijate, koljete, nabijate na kolac, protjerujete, vršite genocide i etnička čišćenja nad nama. Srpski narod ostaje svoj na svome u svojoj Republici Srpskoj, a vi birajte - jeste li za dejtonsku BiH, koja ima budućnost, ili unitarnu, koju nikada neće dobiti. Imate mogućnost razgovora, dogovora, konsenzusa, a ako vam ni to ne odgovora - Srpska zna svoj put - poručio je Mrkajić.