latinica  ћирилица
19/07/2024 |  15:52 ⇒ 17:12 | Autor: RTS

Likvidiran ubica policajca; Dačić: Terorista tražio vodu od mještanina i to je pomoglo u pronalaženju

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u okolini Loznice likvidiran ubica policajca Nikole Krsmanovića.
Policija Srbije (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Policija Srbije (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

- Izdali smo fotografiju. To je pomoglo, mještanin ga je prepozano jer tražio je vodu od njega. Mještanin je prešao dva kilometra da bi dojavio policiji. Neprospavane noći su za nama, samo združeni udar svih može da da rezultate. Mi ćemo raditi na centralizovan način, da budu angažovani pripadnici lokalne i specijalne jedinice zajedno - rekao je Dačić.

Dačić je naveo da se skrivao pored rijeke, tražio način kako da pređe preko nje.

- Kad je naišla policija on je pucao, policija je ispalila dva hica, krenuo je da bježi. On je ispalio devet metaka. Policija ga je likvidirala, nije imao u svojoj agendi da se preda, riječ je o surovom i ogrezlom kriminalcu, ovo je peto ili šesto ubistvo koje je počinio - kaže Dačić.

Napominje da je ovo je međunarodni slučaj.

Međutim kako je rekao ministar uhapšeno je još osoba koje su imale veze sa ovim događajem.

- On je iz Preševa imao je dogovor da ga prebace do Loznice. Pa dalje preko granice. Јedan bračni par je uhapšen srpske nacionalnosti. Muž je već kod nas osuđivan, očekujemo da će BiH da ga prebaci u Srbiju. I čovjek koji je vozio Albanca je lagao i on je uhapšen - kaže Dačić.

Tražićemo od Njemačke da nam izruči njegovog brata.

- Priča da mu je brat ukrao dokumeta je laž. Zašto se vratio ako je bio u Njemačkoj. On mu je poslao dokumenta i on je saučesnik. Nećemo imati milosti ni prema kome, posebno ne prema Srbima - kaže Dačić.

Istakao je da mu je žao je zbog porodice policajca koji je ubijen.

- Cijela Loznica je bila u strahu. Pratili smo ga na kamerama, nalazili smo njegove tragove na ogradama. Ovdje je njegov pištolj kojim je ubio policajca - kaže Dačić.

Čestitao je svima koji su učestvovali u akciji.

Najavio je da će sutra prisustvovati sahrani policajca i ići da obiđe povrijeđenog.